ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΑΚΑΡ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ. ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ Ο ΑΣΑΝΤ.
ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΚΑΡ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ/ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΝΤΟΥΜΤΑΡ-ΓΙΑΓΛΑ-ΕΡΜΠΑΚΑΝ ΚΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΜΠ /ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ/
ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 29Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΑΣΑΝΤ ./ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΟΤΣΙ …ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ….
Ο ΑΚΑΡ ΕΙΧΕ -ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΙΚ ΜΙΛΕΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ USAF , ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΩΣ ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΦΛΟΡΙΝΤΑ-ΚΑΤΑΡ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΕΝΕΘ ΜΑΚΕΝΖΙ.
ΛΕΧΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ …ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ….ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ/ΝΑΤΟ
 
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΣΗΜΕΡΙΝΗ”/ΛΕΥΚΩΣΙΑ.
 
Τουρκικό τελεσίγραφο στη Ρωσία: Ή μαζεύετε τους Σύρους ή βάζω μπουρλότο
 
 
Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται μόνο να εποικίσει την Αμμόχωστο, αλλά, ταυτοχρόνως, απειλεί να αρχίσει ώς το τέλος του μήνα επιχειρήσεις για την κατάληψη του Ιντλίμπ, εάν η Ρωσία δεν μαζέψει τον συριακό στρατό και αν δεν εφαρμοστεί η ζώνη ασφαλείας όπως την θέλει η Άγκυρα. Στην ουσία έχει στείλει τελεσίγραφο.
 
 
Η Συρία ανήκει στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της περιοχής μας και οι εκεί εξελίξεις και ο ρόλος της Τουρκίας σχετίζονται με τους αγωγούς που θα περνούσαν και ενδέχεται να περάσουν από τη Συρία μετά το πέρας του πολέμου και να απολήξουν στη Μεσόγειο.
 
Σε αυτά προστίθεται η μελλοντική εκμετάλλευση των ενεργειακών οικοπέδων της Συρίας από τη Ρωσία και η δημιουργία νέων ισοζυγίων δυνάμεων, στα οποία θα εμπλέκονται όσοι έχουν ενεργειακά συμφέροντα. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό άρχισε να διαμορφώνεται το νέο σκηνικό. Από αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι δεν απουσιάζει η Κύπρος και δη ο κόλπος της Αμμοχώστου και η περιοχή της Καρπασίας.
 
• Πώς η Άγκυρα σχεδιάζει διχοτόμηση της Συρίας και πώς το Ιντλίμπ συνδέεται με Αμμόχωστο – Καρπασία
• Γιατί η Άγκυρα ανοίγει μέτωπα, αλλά δεν υπολογίζει Κύπρο και Ελλάδα
• Γιατί η Τουρκία θέλει το Ιντλίμπ, πώς σχετίζεται με την ενέργεια και με την Αμμόχωστο
• Τι μπορεί να πράξει η Κύπρος στην ΕΕ για την Αμμόχωστο

Leave a Reply

  • (not be published)