ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1(Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΘΡΑΣΤΗ  ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ..ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΟΙ ΔΥΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ(ΕΧΩ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΟΝΟΜΑΤΑ)
2)Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΑΜΥΝΑΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΟΙΓΚΟΥ-ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 450 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ.(ΕΧΩ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ/ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΡΙΑΣ.
3)Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ, ΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑ ΠΥΤΙΝ  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ…..ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ….ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ….

4)Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ Η ΑΓΚΥΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΖΩΝΗ-ΜΑΞΙΛΑΡΙ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

5(Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ 12 ΕΝΟΠΛΩΝ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ  ΙΝΤΛΙΜΠ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ 4 ΑΠΟ ΑΥΤΑ(8-10-11-12) Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

6)ΕΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ Μ-4 ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ Μ-5 ,ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΜΕ ΧΟΜΣ-ΧΑΜΑ-ΔΑΜΑΣΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ /ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.ΛΟΓΙΚΑ Ο ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ Μ-5 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
7) Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ.ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ-ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ(ΜΕΙΟΝ), ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ.

8)ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ -ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ-ΚΟΙΝΕΣ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ.ΡΩΣΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ “ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ’ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ.ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.’
9)ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ,ΤΟ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ Μ-4.(ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΕΛΕΓΧΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ)
10)ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΥΧΟΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΒΟΣΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1992-1995.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ.

11)ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΕΜΠ,ΠΟΥ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΔΡΟΜΟΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΔΡΕΥΕΙ ΡΩΣΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ , ΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ./Η ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ.
12)Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 6 ΧΛΜ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ , ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ Μ4. ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΑΙΝ ΑL HAVR.ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΑΡΑΚΕΜΠ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ -ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ.

13)ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Ο ΑΚΑΡ ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ -ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΚΗΣ, Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ, Ο ΣΩΜΑΤΑΡΧΗΣ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΔΑΝΩΝ , Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑ/ΦΩΤΟ.

Leave a Reply

  • (not be published)