ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

Posted on April 01, 2020, 9:46 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 4 secs

Αυτό που έσωζε την Ελλάδα στο πέρασμα του χρόνου και κυρίως στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας ήταν οι περίοδοι που όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες αγωνιζόντουσαν μονιασμένοι για το κοινό καλό. Σε αυτές τις περιόδους ηρωικές πράξεις και εθελοντική προσφορά ήταν στην πρώτη γραμμή.

Μια τέτοια κρίσιμη περίοδο της ιστορίας μας ζούμε και σήμερα και η ενότητα των Ελλήνων προ του κοινού κινδύνου του κορνοϊού είναι ολοφάνερη. Γιατροί και νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή, όμως και ο απλός κόσμος με την εθελοντική προσφορά του έχει ταχθεί αντιμέτωπος σε αυτό τον άνισο αγώνα με την ύπουλη νόσο.

Σε αυτό τον απλό κόσμο θα αναφερθούμε σήμερα και κυρίως στο σπουδαίο έργο που προσφέρουν οι γυναίκες της Ξάνθης.

Έτσι οι μοδίστρες της Ξάνθης φτιάχνουν στολές για το νοσοκομείο της πόλης. Η ιδέα ξεκίνησε από την διευθύντρια νοσηλευτικής του νοσοκομείου Ξάνθης, Παρασκευή Μητράκου Γεωργίου και υλοποιήθηκε από την πρόεδρο του νοσοκομείου Ερυφίλη Παπαδοπούλου.

Έχει δηλαδή δημιουργηθεί μία τεράστια εθελοντική προσπάθεια που τροφοδοτεί το νοσοκομείο με αναλώσιμα υλικά προστασίας των γιατρών και των νοσηλευτών. Όπως είπε η Ερυφίλη Παπαδοπούλου στον τύπο «οι γυναίκες της Ξάνθης που συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια φτιάχνουν ποδονάρια, μάσκες, σκάφανδρα, ποδιές οι οποίες είναι μίας χρήσης και χρησιμοποιούνται από το προσωπικό του νοσοκομείου», «Το νοσοκομείο μας αντιμετώπισε μεγάλη έλλειψη υλικών προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό την ώρα που εμφανίζονταν τα πρώτα κρούσματα. Βέβαια πρέπει να σας πω πως μόλις μας ήρθε μία μεγάλη παρτίδα υλικών οπότε για την ώρα είμαστε καλά. Υπήρξε λοιπόν μεγάλη ανησυχία και η διευθύντρια της νοσηλευτικής έριξε την ιδέα να φτιάξουμε μόνοι μας υλικά. Ανέλαβα να τρέξω την ιδέα και κάναμε κάλεσμα σε εθελόντριες μοδίστρες να μας βοηθήσουν. Η ανταπόκριση τους ήταν συγκινητική και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Η διαδικασία μάλιστα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, η διευθύντρια του νοσοκομείου καθημερινά περνάει από τα σπίτια των γυναικών που ράβουν εθελοντικά και παραλαμβάνει την παραγωγή τους και αναφέρει ότι, «Θέλω να ευχαριστήσω τα Πλαστικά Θράκης και κυρίως τις μοδίστρες. Τους αξίζουν πολλά μπράβο γιατί αφιερώνουν πολλές ώρες μέσα στην ημέρα για να φτιάξουν τα υλικά. Περνάω από τα σπίτια τους. Από τα μπαλκόνια και με μέτρα προστασίας τους δίνω πρώτες ύλες και μου δίνουν τις κατασκευές τους τις οποίες φέρνω εδώ στο νοσοκομείο και τις καταγράφω».

Θεωρούμε ότι, όπως άλλωστε δήλωσε και η κ. Παπαδοπούλου, «Όλο αυτό που γίνεται είναι συγκινητικό και τιμά την κοινωνία μας. Δείχνει τη δύναμη του εθελοντισμού και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας» και θα συμπληρώναμε ότι με τέτοια ενότητα στον κοινό σκοπό δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα …

Παραθέτουμε παρακάτω το βίντεο της εθελοντικής προσφοράς των γυναικών της Ξάνθης

https://www.youtube.com/watch?v=PeuLGinDs4I

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)