ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ !!!!

Posted on September 09, 2020, 2:34 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Με νέα δεδομένα συνεχίζεται η κρίση στην Α. Μεσόγειο, καθόσον η Ρωσία φαίνεται να θέλει να μην λείψει από το πάρτι διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων που έχει στηθεί στην περιοχή με έμφαση στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας .

Βέβαια η Αθήνα αλλιώς θα φανταζότανε την ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας, ίσως πιο φιλελληνική, όμως όπως άλλωστε δήλωσε και η κ. Ζαχάροβα η Ρωσία κοιτάει πρωτίστως τα συμφέροντα της, ίσως είναι η μόνη αλήθεια που θα πρέπει και οι Έλληνες να το χωνέψουμε οριστικά και να μην κοιτάμε τα πράγματα τόσο Ορθόδοξα …

Έτσι είδαμε την Άγκυρα ως εκπρόσωπο ή σύμμαχο της Ρωσίας να εκδίδει Navtex που αναφέρει ότι ρωσικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και από τις 17 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στις περιοχές της Μεσογείου όπου ερευνούν τουρκικά σεισμικά ερευνητικά σκάφη !!!

Με άλλα λόγια οι Τούρκοι λένε «Οι Ρώσοι έρχονται», «οι δικοί μας άνθρωποι », και όπως γράφει η Repubblica είναι δεδομένοι οι στρατηγικοί δεσμοί που ενώνουν, στην Α. Μεσόγειο την Τουρκία με τη Μόσχα, την ώρα που τα ρωσικά πλοία ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ρωσικός στόλος λοιπόν έρχεται να προστεθεί για στρατιωτικά γυμνάσια στους ήδη υπάρχοντες Τούρκους, Έλληνες, Κύπριους, Γάλλους, Ιταλούς και Αμερικανούς και ο χορός συμφερόντων καλά κρατεί …

Είναι σημαντικό να αναφερθεί για το θέμα ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε σε δήλωση της ότι η ελληνοτουρκική διαμάχη «πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» προειδοποίησε ότι «η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα το αντιμετωπίσουμε κατά περίπτωση. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για αυτό…».

Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ποια στάση θα τηρήσει η Μόσχα όταν η Τουρκία θέλει να «γκριζάρει» περιοχές στο Αιγαίο για να τις παζαρέψει μετά διεκδικώντας παράλληλα 18 νησιά και όλη την Κύπρο, θέλοντας να καταργήσει την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

Επιπλέον η κ. Ζαχάροβα , με την απάντηση της σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αναγγελία της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ν.μ. επανέλαβε με προσεκτικό αλλά αποκαλυπτικό τρόπο την ρωσική θέση η οποία προσεγγίζει την τουρκική, καθώς η Μόσχα αν και καταρχήν τάσσεται υπέρ του Δίκαιου της Θάλασσας σπεύδει να το «συμπληρώσει»,  θέτοντας ως όρους την «κοινή λογική» και τις «γεωγραφικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής» που μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμό των χωρικών υδάτων σε εύρος μικρότερο των 12 ν.μ..

Και φυσικά η κ. Ζαχάροβα επιφυλάσσεται για την αντίδραση της Ρωσίας εάν και όποτε υλοποιηθεί η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και όταν φυσικά θα αφορά το Αιγαίο όπου εκεί το ρωσικό συμφέρον είναι ενδεχομένως ή όσο το δυνατόν μικρότερη έκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων ώστε η διέλευση των ρωσικών πολεμικών και εμπορικών πλοίων προς και από την Μαύρη Θάλασσα να γίνεται μέσω διεθνών υδάτων… ή το ρωσικό συμφέρον να καθοδηγείται από ιδιότυπα ενεργειακά και οικονομικά συμφέροντα.

Θεωρούμε ότι η Ρωσία δυστυχώς πέραν των όποιων συμφερόντων, στην προκειμένη περίπτωση με την Ελλάδα και την Κύπρο, συνεχίζει να στηρίζει έναν ισλαμικό αυταρχικό φανατισμό, που δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και απειλεί τις γειτονικές χώρες. Συνεπώς δικαιολογημένα οι Τούρκοι χαίρονται καθόσον τους βγάζει από την τραγική τους απομόνωση.

Από την άλλη με την ευκαιρία και της μνήμης των τραγικών γεγονότων του 1955 (6-7 Σεπτεμβρίου) με το πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης, οι Έλληνες πολίτες ακόμη περιμένουν την αντίδραση της Ρωσίας που θα ένωνε την φωνή της μαζί με της Ελλάδας και όλων των δημοκρατικών λαών, για να αποτραπεί η βεβήλωση του ιστορικού μνημείου του χριστιανισμού, της Αγιάς Σοφιάς, αλλά είπαμε, ήταν προς το συμφέρον των Ρώσων τουριστών που δεν θα πληρώνουν εισιτήριο…

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

Leave a Reply

  • (not be published)