ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ?

Posted on October 15, 2020, 9:01 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 5 secs

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τους όρους που θέτει η Βουλγαρία, προκειμένου να ξεμπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σόφια όπου είχε συναντήσεις με την ομόλογο του της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, και τον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση για τις ιστορικές διαφορές μεταξύ των δύο.

Οι συνομιλίες δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρει κάποια λύση με τον ομόλογο του της Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρία, τον περασμένο Αύγουστο υπέβαλε στις πρωτεύουσες των υπολοίπων 26 χωρών-μελών της ΕΕ ένα μακροσκελές έγγραφο που τιτλοφορείται «επεξηγηματικό μνημόνιο για τις σχέσεις της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας σε σχέση με τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, σύνδεσης και σταθεροποίησης», στο οποίο, αποτυπώνονται οι βουλγαρικές θέσεις σε πολλά ιστορικά ζητήματα με τη Βόρεια Μακεδονία. Κεντρική θέση σε αυτό καταλαμβάνουν οι «εθνικές και γλωσσικές παρεμβάσεις, που έγιναν στη Βόρεια Μακεδονία τη δεκαετία του 1970 μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Το μνημόνιο αυτό της Βουλγαρίας προκάλεσε κατάπληξη στα Σκόπια, τα οποία θεώρησαν ότι η Σόφια επιδιώκει να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, «μέχρις ότου τα Σκόπια παραδεχθούν ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελούν τμήμα της Βουλγαρίας». Η Σόφια, ουδέποτε αναγνώρισε την γλώσσα της τελευταίας ως «μακεδονική», θεωρώντας ότι πρόκειται για διάλεκτο της βουλγαρικής και ότι η ταυτότητα των σλάβων πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας είναι βουλγαρική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  «Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος», ο Ζάεφ δήλωσε ότι αν η Βουλγαρία εμείνει στα αιτήματα της, θα πρέπει να προετοιμάσουμε το λαό μας , ότι δεν θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νίκολα Ντιμίτροφ στο Πρίλεπ δήλωσε ότι «εάν η μακεδονική γλώσσα  αποτελεί εμπόδιο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αξίζει το επίθετο ‘ευρωπαϊκή’.

Όπως έχει αναφερθεί κατά καιρούς από έγκριτους ακαδημαϊκούς, η γλώσσα που ομιλούν οι σκοπιανοί αποτελεί βουλγαρικό ιδίωμα με πρόσμιξη αλβανικών και κάποιων ελληνικών λέξεων.

 Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σέλτσας, που κατάγεται από το Ξινό Νερό,  μιλώντας μετά την υπογραφή της συμφωνίας απταίστως  “μακεδονικά” όπως δήλωσε, είπε πως είναι πολύ χαρούμενος για αυτήν. Για την ιστορία στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της βουλής, δηλώνει πως ομιλεί τη “Βουλγαρική”. Η Βουλγαρική λοιπόν είναι κατανοητή στους σκοπιανούς !!!!

Μέχρι το 2018, περίπου 140.000 Βουλγαρόφωνοι Σκοπιανοί έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν τη βουλγαρική υπηκοότητα και το βουλγαρικό διαβατήριο, είναι δηλαδή πολίτες της ΕΕ και Βούλγαροι κανονικοί.

Δηλαδή, περισσότερο από το 10% των «Σλαβομακεδόνων» ήδη επέστρεψε στις βουλγάρικες ρίζες του και με τη βούλα, γυρίζοντας την πλάτη στις καταγωγές από Μεγαλέξανδρους και στους ισχυρισμούς περί «μακεδονικού έθνους».

Τώρα βλέπουμε αυτή η κακή ή ιστορική κατά άλλους συμφωνία αρχίζει να προκαλεί προβλήματα, κυρίως σ’ εμάς που αποδεχθήκαμε την δημιουργία μιας ανύπαρκτης εθνότητας, τους αναγνωρίσαμε γλώσσα «μακεδονική», εθνικότητα, τους χαρίσαμε μέρος της ιστορίας μας. Και είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίζουμε την ένταξη τους στην ΕΕ, γιατί αλλιώς αυτοί δεν υποχρεούνται να προβούν στα συμφωνημένα αφού αυτά εξαρτούνται από τα ενταξιακά κεφάλαια που ολοκληρώνονται και κλείνουν.

Και ως τότε «Μακεδονία ξακουστή των σκοπιανών η χώρα».

Μήπως «παίζει» κανένας Τουρκοβουλγαρικός – Σκοπιανοαλβανικός άξονας ??? Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε δύο ακόμα εχθρικές χώρες στο NATO και στην ΕΕ.

                                                                                                                                                                                              Του Απόστολου Τσιμογιάννη

Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι ανώτατος αξκός (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)