ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ

Posted on December 13, 2016, 1:13 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

Είναι γεγονός ότι η Αλβανία τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει να βρίσκεται σε δυσχερή θέση σε ότι αφορά τους Στρατηγικούς της στόχους, που δεν είναι άλλοι από την ένταξη στην ενωμένη Ευρώπη αλλά και η διατήρηση καλών σχέσεων κυρίως με τις ΗΠΑ, που αποτελούν τους χορηγούς τους ειδικά στο Κόσοβο. Όμως η αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνα γκανγκστερική πολιτική Ράμα, που προσπαθεί να επενδύσει σε μια συμμαχία με την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, αλλά και η στήριξη του στην υποψηφιότητα Κλίντον, εκστομίζοντας μάλιστα ύβρεις κατά του Τράμπ, σίγουρα έχει αρχίσει να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Η Ευρώπη και μάλιστα η Γερμανία έχει εκφραστεί για αναστολή της προόδου των εργασιών ένταξης της Αλβανίας ενώ από την άλλη η Αμερική δεν φαίνεται να αντιδρά στο γεγονός αυτό.

Ο Ράμα ως καλός και υπάκουος σύμμαχος του Ερντογάν και ειδικά τώρα που ο Σουλτάνος φίλος του, τα έχει βάλλει με την Ελλάδα για την έκδοση  των οκτώ Τούρκων που ζήτησαν πολιτικό άσυλο, δεν αφήνει την ευκαιρία να του παρασταθεί ηθικά και να θυμίσει στην Ελλάδα ότι αποτελεί μόνιμη απειλή της Ελληνικής μειονότητας και των Ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή.  

Ξεκίνησε λοιπόν με όπλο του τους Αλβανούς εθνικιστές, πέραν της αρπαγής των περιουσιών τους, την λεηλασία των Ιερών και Οσίων των Ελλήνων. Επιθέσεις σε ελληνικές σημαίες στα σπίτια Ελλήνων της μειονότητας, κατεδάφιση του σταυρού από εκκλησίες και μοναστήρια, βεβήλωση των Ελλήνων νεκρών ηρώων του πολέμου του 1940, πέρασαν σε ημερήσια διάταξη.

Έτσι, σύμφωνα με καταγγελίες Ελλήνων της Β. Ηπείρου, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, οι Αλβανοί εθνικιστές κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους στα χωριά της Βόρειας Ηπείρου, με υποστολές σημαιών από σπίτια Ελλήνων που κρατάνε σαν λάφυρα και βεβήλωση χριστιανικών σταυρών, γκρεμίζοντας τους από τα μοναστήρια. Συγκεκριμένα φανατικοί ισλαμιστές γκρέμισαν τον σταυρό από ένα ξωκλήσι, λίγο έξω από την Δερβιτσάνη ενώ στην δύσβατη ορεινή περιοχή «Ύψωμα Σκουταρά», δύο χιλιόμετρα μακριά από την Χειμάρα, όπου είχε κτιστεί η ιστορική μονή της ομώνυμης Παναγιάς, ακραίοι εθνικιστές γκρέμισαν τον μεγάλο μεταλλικό σταυρό, που είχε τοποθετηθεί εκεί από Έλληνες πιστούς, στην μνήμη της θυσίας των Ελλήνων στρατιωτών κατά τον πόλεμο του 1940.

Πηγές από την μειονότητα αναφέρουν ότι η δράση των φανατικών εθνικιστών των Τιράνων είναι ανεξέλεγκτη και «κάτω από την μύτη» των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ καταγγέλλονται ως ηθικοί αυτουργοί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και η διαφθαρμένη κυβέρνηση του.

Θεωρούμε ότι η σιωπή της Αλβανικής κυβέρνησης, να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές, είναι σκόπιμη όπως και η απραξία των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να ενθαρρύνονται οι δράστες και να κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή. Όλα αυτά φυσικά σε συνεργασία και συντονισμό με τις τουρκικές αυθαιρεσίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι Αλβανοί για άλλη μια φορά έχουν επιλέξει ανθελληνικές συμμαχίες, μη βάζοντας μυαλό από την ιστορική τους διαδρομή…

 

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)