ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΧΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Posted on December 14, 2016, 3:22 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 10 secs

Είπαμε ότι η Ελλάδα με την στάση της απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, κράτησε μέχρι τώρα ψηλά τον ανθρωπισμό όλης της παγκόσμιας κοινότητας, κάτι που παραδέχθηκε μεταξύ των άλλων και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα, αποτελεί ένα βάρος που με δυσκολία η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης μπορεί να διαχειριστεί περισσότερο. Και ενώ όλοι περιμέναμε να μοιραστούν οι πρόσφυγες με τις ισχύουσες συμφωνίες ή τουλάχιστον να βρεθεί κάποιος τρόπος να ελαφρυνθεί η χώρα μας, η ΕΕ αποφασίζει να συγκεντρώσει στην Ελλάδα και όσους ακόμα έρθουν, εφόσον καταρρεύσει η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ, κάτι που φυσικά είναι το πιθανότερο να συμβεί.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις της Ευρώπης είναι ότι, η συμφωνία θα καταρρεύσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην σημερινή κατάσταση.  Μάλιστα για να είναι σίγουροι οι Ευρωπαίοι ότι όλοι θα μείνουν στην Ελλάδα, στέλνουν και ενισχύσεις λέει της frontex, για να κάνει περιπολίες στα σύνορα μας με τα Σκόπια και την Αλβανία, ώστε να μην φύγει κανένας !!!!! Τώρα γιατί να μείνουν όλοι σε εμάς, δεν χρειάζεται ερώτημα για το που θα βρουν καλύτερα κορόιδα …

Έτσι, με ενίσχυση της παρουσίας της στα σύνορα της Ελλάδας με ΠΓΔΜ και Αλβανία απαντά η Frontex στο ενδεχόμενο ακύρωσης της προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Η ΕΕ προετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, για μια ενδεχόμενη ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας από την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η Frontex ενισχύει με επιπλέον υπαλλήλους την παρουσία της στην Ελλάδα.

Σε ανταπόκριση της από την Θεσ/νίκη η ιστοσελίδα Spiegel Online σημειώνει: «Η Frontex σχεδιάζει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αποστολή 60 υπαλλήλων στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Θα είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα βρίσκονται στην περιοχή με αυτή την εντολή» !!!

Έλληνες ειδικοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την αντίδραση της ΕΕ στην εντεινόμενη ανησυχία για ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας από την Άγκυρα και την εισροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην λεγόμενη Βαλκανική Οδό.

Σύμφωνα με το Spiegel Online έχουν προβλεφθεί δύο αποστολές. Η πρώτη με την επωνυμία Operation Focal Point 2017 επικεντρώνεται στους ελέγχους διαβατηρίων στα συνοριακά φυλάκια. Η δεύτερη με επωνυμία Flexible Operational Activities 2017 προβλέπει εντατικές περιπολίες στα σύνορα για να αποφευχθεί η παράνομη διέλευση μεταναστών και προσφύγων !!!

Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Frontex και της ελληνικής αστυνομίας επιθεώρησαν την περασμένη εβδομάδα την περιοχή. Οι υπάλληλοι της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα βρίσκονται επιτόπου με δύο ομάδες, ενώ ένα κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται στο Κιλκίς και το άλλο στους Ευζώνους.

Επίσημα η Frontex δεν θέλησε πάντως να επιβεβαιώσει την αποστολή. Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι δυνάμεις της Frontex ενδέχεται να επεκτείνουν την αποστολή τους και στα σύνορα με την Αλβανία όπου μέχρι σήμερα κατέγραφαν απλά μετανάστες.

Θεωρούμε απαράδεκτη όλη αυτή την απόφαση της ΕΕ, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δεχθεί σε καμία περίπτωση. Κατ αρχήν η Ελλάδα έχει τον Ελληνικό Στρατό να φυλάει τα σύνορα και δεν χρειάζεται επιτηρητές και προστάτες και τέλος δεν καταλαβαίνουμε γιατί όλοι πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα … Έστω και αν κάποιες χώρες της περίφημης ΕΕ δεν θέλουν να συνεργαστούν, ας συνάψει η ΕΕ συμφωνίες με άλλες χώρες όπως το έπραξε και με την Τουρκία, ώστε να φιλοξενήσουν μέρος αυτών των προσφύγων. Δηλαδή μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία ή Μαυροβούνιο, ή Βουλγαρία …  δεν θα μπορούσε να γίνει με τα ανάλογα φυσικά οικονομικά ανταλλάγματα. Όμως η ΕΕ και δεν θέλει να υποστεί τα έξοδα και να μην φορτώσει τους εκλεκτούς με τέτοια βάρη επιθυμεί, οπότε τα ρίχνει όλα στις πλάτες των Ελλήνων, που τα δέχονται όλα αδιαμαρτύρητα. Μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσουμε λίγο κεφάλι κύριοι κυβερνώντες …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)