Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΛΕΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Posted on December 21, 2016, 11:04 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

Είναι ορισμένα πράγματα που όσο και να προσπαθείς να κατανοήσεις, φαντάζουν απίστευτα και πέραν πάσης λογικής. Δεν μπορούμε δηλαδή ακόμα να κατανοήσουμε την ρωσική στάση απέναντι στο έγκλημα των Τούρκων κατά της Ρωσίας με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους και την δολοφονία του Ρώσου πιλότου, που χωρίς σχεδόν καθόλου προσπάθεια ξεχάστηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο,  όταν πριν λίγο καιρό άνοιξε τις αγκάλες του στον Ερντογάν.

Και ενώ δεν καλοβλέπαμε το νέο αυτό ειδύλλιο, ακούγαμε διάφορες φωνές ότι προσκύνησε ο Σουλτάνος τον Πούτιν και κάτι τέτοιες αερολογίες. Μάλιστα και ενώ όλοι μιλάγανε για προσέγγιση Τουρκίας – Ρωσίας, η Τουρκία μόνιμα προκαλούσε και αυθαιρετούσε υπό την ανοχή των Ρώσων ειδικά στην Συρία, που εισέβαλλε χωρίς καμιά συμφωνία μαζί τους. Και ενώ όλοι περιμέναμε τον Μεγάλο … Πούτιν να βάλλει στην θέση του τον Ερντογάν, τους βλέπουμε χέρι – χέρι να εκκενώνουνε το Χαλέπι και να έχουν ξεχαστεί όλα για άλλη μια φορά.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά δολοφονείται ο Ρώσος πρέσβης από όργανο των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στην καρδιά της Τουρκίας, κάτι που συγκλονίζει την παγκόσμια κοινότητα για την ευκολία του εγχειρήματος. Τώρα περιμέναμε όλοι να δούμε την Ρωσική αντίδραση στην νέα αυτή πρόκληση, όχι γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, αλλά για την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας σε ένα τέτοιο διπλωμάτη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εγκληματική αμέλεια με τους πλέον ευνοϊκούς όρους.

Αντί λοιπόν να δούμε μια καταδίκη της Τουρκίας και της πλήρους ανασφάλειας που επικρατεί στο τουρκικό κράτος, όπως το κατάντησε ο Ερντογάν, ο Πούτιν σπεύδει να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον Ρωσοκτόνο Ερντογάν και να του προσφέρει και ρόλο εγγυητή στην Συρία !!!

Έτσι, υπό τη σκιά της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ και χωρίς να μεσολαβήσει σχεδόν καθόλου χρόνος, οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας συμφώνησαν να υπογράψουν κοινή διακήρυξη με στόχο «τη λήψη κοινών μέτρων για την αναγέννηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία, ώστε να σταματήσει η συριακή διένεξη». Αυτό δήλωσε  ο Σεργκέι Λαβρόφ , αμέσως μετά τη συνάντηση με τους δυο ομολόγους του !!!

Εν τω μεταξύ, πριν τους υπουργούς Εξωτερικών συναντήθηκαν οι υπουργοί Αμύνης των ίδιων χωρών. Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, εξήγησε ότι η Ρωσία στο Χαλέπι έκανε τελικά τη δουλειά που δεν κατάφεραν να κάνουν οι αμερικανοί οι οποίοι όπως ανέφερε «Πολλούς μήνες τώρα μας υπόσχονταν ότι θα ξεχωρίσουν την μετριοπαθή αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές αλλά δεν το έκαναν», «Το κάναμε εμείς και αυτό είναι αναγκαίο ώστε να επικεντρωθούμε στο εξής στη μάχη κατά των τρομοκρατών».

Στη συνάντηση δε με τον Τούρκο ομόλογο του Φικρί Ησσίκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα στηρίξει τη Διακήρυξη της Μόσχας, δηλώνοντας το εκπληκτικό : «Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούμε να γίνουμε χώρες – εγγυήτριες στην εκπλήρωση της συμφωνίας κατάπαυσης». Δηλαδή με απλά λόγια, δεν πειράζει που σκοτώνεται τους Ρώσους, εμείς θέλουμε να σας ανταμείψουμε για αυτό και σας δίνουμε δικαιώματα στην Συρία !!!

Θεωρούμε ότι όλη αυτή η στάση του Πούτιν απέναντι στον Ρωσοκτόνο Ερντογάν, θέτει πάρα πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς και συμφέροντα που εκπροσωπεί ο Ρώσος Πρόεδρος. Αν μάλιστα το συνδυάσουμε και με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ που μπήκε δυναμικά στο χώρο των παγκόσμιων συμφερόντων, με φιλορωσικές και φιλοτουρκικές τάσεις, ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο αντίληψης της παγκόσμιας πολιτικής, που ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων για κυριαρχία έχει δώσει  την θέση του σε συγκλήσεις προσωπικών και ομαδικών συμφερόντων.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)