20 EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

Posted on January 05, 2017, 10:56 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 11 secs

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΚΕΨΗ Σ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΑΛΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ , ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΒΑΣΕΙ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΚΕΨΗ, Ή ΘΑ ΕΛΕΓΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΚΕΨΗΣ ΝΑ ΕΚΛΕΙΠΕΙ, ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΣΤΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕΙΡΑ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΩΠΙΑ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΩΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΡΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΦΑΝΦΑΡΟΛΟΓΟΥΣ.

1)ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ,ΣΟΒΑΡΗΣ, ΕΝΔΕΛΕΧΟΥΣ , ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ 2030. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΘΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ.ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΠΟΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΤΕ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΡΕΥΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ.

2)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ , ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ/ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ,ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ,ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ, ΥΒΡΙΔΙΚΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΓΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ(ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ) ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ.

3)ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.. ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ. ΜΕ ΚΛΙΣΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ. ΜΕ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΝΕΣΕΙΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ 3-24 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

4)Η ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΗ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ , ΕΝΩ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΥΠΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ…

5)Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΑΜΥΝΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ…

6)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΜΟΡΦΗ. ΤΟ 2018 ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ.

7)ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ. Ή ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ . ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΩΡΙΜΟΙ, ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΙ , ΜΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ.

8)ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟ 2020-2030.ΟΧΙ ΚΑΚΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ. ΟΧΙ ΚΛΟΠΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ . ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΠΧ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΠΧ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ. Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ. Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ.Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΙΣΛΑΜΟΓΕΝΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ‘Η ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ. (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ)’Η ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

9)ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΧΗΜΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Η ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΙ Η ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ…

10)ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΕΞΥΠΝΟΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.

11)ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΑΣ.ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ ΓΙΑ INTELLIGENCE ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ….ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑ….ΜΥΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ.. ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜ ΠΟΛΛΟΙ. ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ.

13)ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑΣ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ …ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2025. ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

14)ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ/ΜΗ ΑΙΞΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ Ή ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΕΝΑ EXTRA ΜΙΣΘΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ. ΔΕΝ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ…ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΟΙΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΗΣ….

15)ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ …ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ…Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ.ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

16)Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ/ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.. ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΝΩΡΙΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΙ. Η ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ-ΑΡΑΒΙΚΑ-ΑΛΒΑΝΙΚΑ-ΚΙΝΕΖΙΚΑ-ΙΡΑΝΙΚΑ.

17)ΚΑΘΟΛIΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΤΕΛΩΝ. ΟΛΩΝ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΛΑΔΩΝ. Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ, ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ…(ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.) …

18)ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ LESSONS LEARNED ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΑΛΙ, ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ.ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ. ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.ΠΟΥ ΒΑΙΝΟΥΜΕ..ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ.ΘΕΜΑΤΑ CIMIC.ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ.

19)ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΟΧΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ.ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΑΜΥΝΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ,ΚΑ.

20)Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΥΘΜΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ..ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΝ ΦΑΦΛΑΤΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΣ. ΔΙΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟΣ. ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ , ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ…ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ…Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

Leave a Reply

  • (not be published)