20 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΣΠΟΝΔΥΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Posted on January 07, 2017, 2:29 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 34 secs
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΞ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΑΟΤΙΚΗΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ, ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗΣ,ΑΣΠΟΝΔΥΛΗΣ ΚΑΙΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ-ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ ΝΕΦΕΛΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΡΥΘΜΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΩΣ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΧΕΞΙΑΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΤΡΟΧΙΑ  ΠΡΟΣ ΤΟΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ. ΕΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ. ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΙΕΖΟΥΝ. Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΛΑΘΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΟΜΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΤΟΧΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΝΑΤΟΙΚΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΑΠΛΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟΥΠΕΞ.ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ 20 ΣΗΜΕΙΑ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟΥΠΕΞ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΦΑΝΤΑΣΙΑ-ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟ ΚΑΙ SMART DIPLOMACY.
1)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ  ΠΧ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΤΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ,ΣΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΣΕ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ,ΣΟΒΑΡΗΣ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 2025. ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΟΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ.ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗ-ΚΕΜΑΛΙΚΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΡΟΛΩΝ.
2)ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΠ(ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ).ΟΤΑΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΥΣ ΤΜΕΙΣ,ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ..
3)ΣΥΣΤΑΣΗ ΘΕΣΗΣ AMBASSADOR ΑΤ LARGE  ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΘΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ». ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ…
4)Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ.ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ‘ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ’.
5)ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ,ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΝ,ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ, ΤΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ /ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΩΝΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΛΠ(ΔΕΝ ΥΠΕΙΣΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ,ΕΧΩ 20 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ).
6)ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΕΩΝ ΣΕ ΑΣΙΑ-ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ.ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η MERCOSUR, O ECOWAS, H SADCC KA
 
7)ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ.ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ G20.ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ,ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ, ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑ(ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ-ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΛΠ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ.
8)ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ COMMONS ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ-ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΕΥΡΥΤΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ-ΜΕΣΑΙΕΣ ΧΩΡΕΣ.Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ.ΠΧ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΞ, ΤΗΣ ΑΝΝΑΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΓΓΑΠΟΥΡΗΣ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
9)ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ. ΠΧ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΧΡΗΣΗΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ , ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΛΠ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ(ΕΔΩ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΧΩ 15 ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ).Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.
10)ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ  ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΦΥΓΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ/ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΣΤΟΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝΣΧΕΣΕΩΝ.ΤΟ ΥΠΕΞ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ(ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ). ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
11)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ-ΝΑΤΟΙΚΑ ΚΑ CENTERS OF EXCELLENCE/ΚΕΝΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΙΔΕΕΣ. ΤΟ ΥΠΕΞ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΚΙΝΗΤΗ  ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ.ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ. ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΥΤΙΑ.
12)ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ.ΝΑΙ ΣΕ ΔΥΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ….(ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΑΡΕΤΡΑ).ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ…
13)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΛΟΙΩΝ. ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ-ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. (ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ).ΠΧ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΑΣΩΝ. ΕΝΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  ΣΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΙΚΕΛΙΑ/ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟΘΕΜΑΤΩΝ.
14)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ  ΤΥΧΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΕΥΡΩ-ΑΜΥΝΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ.Η ΕΥΡΩ-ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ EUROBATTLE GROUP ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ,ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΚΙΛΚΙΣ ΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΩΣ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ. ΟΧΙ ΑΠΛΑ COURSES. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΡΡΟΗΣ….ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ
15)ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ-ΒΑΛΤΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΥΠΕΡΚΑΥΚΑΣΙΑ.(ΕΣΤΩ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ0 ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΣΤΟ ΣΙΝΑ , ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ. ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ(ΒΑΣΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ). ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΩΝ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΜΑΣ.
16)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ  ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΣΕ ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ , ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ(ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ).Ή ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ-ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑ.ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ)
17)ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ.ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ-ΤΟΜΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΣΕ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ,ΝΙΓΗΡΙΑ,ΥΕΜΕΝΗ,ΑΙΓΥΠΤΟ , ΣΟΜΑΛΙΑ,ΣΟΥΔΑΝ ΚΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ «ΟΜΠΡΕΛΙΑΚΑ». ΕΤΟΙΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
18)ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ(ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40ΤΟΜΕΙΣ) ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΣΕ 6 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ-ΒΙΤΡΙΝΑΣ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΟΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ….
19)ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ  ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ  ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ, ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΟΜΩΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η KFOR ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ 2-3 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΚΑΙ 1-2 ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ-ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ.
20)ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ.. ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.. ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΕ, Ή ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ή ΤΟΥ ΟΑΣΕ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ. ΟΧΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ. ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ-ΦΟΒΙΚΟ-ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΤΙ «Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ’. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΕΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΟΝΟ,ΧΡΗΜΑ , ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΟΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ. ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ. ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΛΙΟΚΡΑΣΙ….ΣΕ ΨΕΥΤΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ….Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ. ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Dr. Athanasios E. Drougos

Leave a Reply

  • (not be published)