ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Posted on January 19, 2017, 7:52 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Δεν υπάρχει πολεμική αναμέτρηση στον πλανήτη,  που να δόθηκε και μετά ο νικητής να παρέδωσε πίσω αυτά που κατέκτησε. Πως λοιπόν είναι δυνατόν να ονειρεύονται κάποιοι επιστροφή των κατεχομένων από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Δηλαδή αν συνέβαινε το αντίθετο,  η Ελλάδα θα έδινε πίσω ότι κατέκτησε. Απόλυτα φυσιολογικά λοιπόν μίλησε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Μπουλούτ,  όταν είπε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραδώσει τίποτα πίσω από αυτά που κατέκτησε με αίμα και πόλεμο στην Κύπρο. Μη φυσιολογικές είναι οι ελπίδες που τρέφουν η Ελλάδα και η Κύπρος, να πιστεύουν ότι κάποτε θα επιστραφούν τα κατεχόμενα και όλοι θα ζήσουν αρμονικά σαν ένα έθνος.

Αυτά δεν γίνονται ούτε στα έργα επιστημονικής φαντασίας. Όπως επίσης δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει λύση που να ικανοποιούνται οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Όπως πολύ σωστά επίσης ισχυρίσθηκε ο Μπουλούτ, μόνο με αίμα όλα αυτά θα μπορέσουν οι Έλληνες να τα πάρουν πίσω. Ευτυχώς που η Ελλάδα στις πρόσφατες υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, συγκράτησε τον Κύπριο Πρόεδρο από μια καλοστημένη παγίδα, με την οποία ο κ. Αναστασιάδης θα παρέδιδε και την υπόλοιπη Κύπρο στους Τούρκους αναίμακτα.

Έτσι, ο σύμβουλος του Ερντογάν, προφανώς εκφράζοντας τις απόψεις του Προέδρου του, αναφέρθηκε στην πραγματική επιδίωξη της Τουρκίας σε ότι αφορά το Κυπριακό δηλώνοντας ότι, η Τουρκία πήρε την Κύπρο με το αίμα των ηρώων της και πως όποια χώρα την θέλει, πρέπει να πληρώσει το ίδιο τίμημα. Συγκεκριμένα Ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, δήλωσε στον τουρκικό τύπο ότι, «πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωες μας την πήραμε. Εάν κάποια χώρα της ΕΕ θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει», «εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο, την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων μας, τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα. Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της ΕΕ, ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία. Κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων θα το δώσουμε μόνο με αντάλλαγμα αίμα», «δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωες μας. Η Κύπρος είναι χώμα τουρκικό και αν δεν πεθάνουμε όλοι μας, η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι χώμα τουρκικό. Όποιος ονειρεύεται την Κύπρο, θα σπάσει τα μούτρα του, αυτό είναι το μόνο βέβαιο», «αν έχετε τη δύναμη και το θάρρος, μπορείτε πληρώνοντας το τίμημα να πάρετε την Κύπρο που πληρώσαμε με το αίμα του κάθε ήρωα μας». Δήλωσε επίσης λυπημένος για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Μουσταφά Ακιντζί, ότι αν μπει όλη η Κύπρος στην ΕΕ, τότε θα ωφεληθεί και η Τουρκία και ανέφερε ότι, «η Τουρκική Δημοκρατία έχει ΑΕΠ σήμερα κοντά στο ένα τρισ. και διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην ΕΕ», «η ΕΕ ότι δεν έχει τηρήσει καμία υπόσχεση της απέναντι στην Άγκυρα δίνοντας καταφύγιο σε τρομοκράτες» !!!

Θεωρούμε ότι ο Ελληνισμός στην Κύπρο και την Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι λύσεις του Κυπριακού αναίμακτες δεν υπάρχουν. Ο Τούρκος σύμβουλος εξέφρασε με ρεαλισμό την κυνική πραγματικότητα. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε σαν Έλληνες τα μνημόσυνα των νεκρών μας ηρώων και παράλληλα πάντα να προετοιμάζουμε τον λαό μας για θυσίες, ώστε να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε και να διεκδικήσουμε όταν υπάρξει η ιστορική συγκυρία αυτά που μας έχουνε κατακτήσει … και αυτή θα είναι η μόνη δίκαια λύση.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)