ΔΙΑΒΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Posted on January 26, 2017, 6:11 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

Όλοι βρεθήκαμε πρόσφατα μπροστά σε θλιβερές εικόνες «Ελλήνων» στρατιωτών αλβανικής καταγωγής, που εκδηλώνανε τα ανθελληνικά τους αισθήματα δημόσια και μάλιστα μέσα σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού.

Βέβαια δεν μας φαίνεται παράξενο ότι υπάρχουν «Έλληνες» πολίτες αλβανικής καταγωγής, που συμπεριφέρονται με τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά μας θλίβει το γεγονός ότι αυτό συνέβη μέσα σε Ελληνικό στρατόπεδο.

Δηλαδή μας είναι αδιανόητο ότι, Έλληνες φαντάροι σχηματίζουν τον Αλβανικό αετό και διατυμπανίζουν τον αλβανικό αλυτρωτισμό, που φυσικά στρέφεται και κατά τις Ελλάδας, μέσα στα Ελληνικά στρατόπεδα. Ακόμα πιο πολύ όμως μας προβληματίζει το γεγονός ότι, όλα αυτά συμβαίνουν υπό την ανοχή των Ελληνικών στρατιωτικών διοικήσεων αλλά και υπηρεσιών πληροφοριών γενικότερα, που δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτά τα επικίνδυνα άτομα, τα οποία τα αφήνουν να κυκλοφορούν και να διαβρώνουν με τις ενέργειες τους το στράτευμα. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτά τα άτομα εκδηλώθηκαν μόνο στο συγκεκριμένο περιβάλλον, έτσι ξαφνικά. Σίγουρα αποτελούν πράκτορες ή πρόσωπα με στενές σχέσεις με οργανωμένα ανθελληνικά κυκλώματα προπαγάνδας. Αυτά λοιπόν τα άτομα αντί να παρακολουθούνται και να απομονώνονται, κυκλοφορούν ελεύθερα ενεργώντας για τα αλβανικά συμφέροντα. Η ανεπάρκεια των υπηρεσιών πληροφοριών, τόσο των κρατικών όσο και στρατιωτικών σε όλο τους το μεγαλείο !!!

Μια ανεπάρκεια που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ασφάλεια της χώρας γενικότερα. Και το λέμε αυτό γιατί φυσικά δεν υπάρχουν καλύτερα όργανα πληροφοριών του εχθρού από τους συγκεκριμένους στρατιώτες, που όπως φαίνεται δεν έχουν εντοπιστεί. Την ίδια όμως στιγμή αποτελεί μεγάλο θέμα, πέραν των πληροφοριών που αντλούν και η προπαγάνδα την οποία σίγουρα θέτουν σε εφαρμογή για την διάβρωση και των κληρωτών οπλιτών Ελληνικής καταγωγής. Υπάρχει άραγε κάποιος που να προστατεύει τους Έλληνες φαντάρους … φυσικά και όχι, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνωρίζουν ποιοι είναι και τους αφήνουν ελεύθερους.

Επιπλέον μεγάλος προβληματισμός δημιουργείται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άτομα – πράκτορες, δεν φοβούνται να προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες τόσο απροκάλυπτα. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων από τους Έλληνες Διοικητές. Δηλαδή απλά για προβληματισμό θα θέταμε το ρητορικό ερώτημα, «θα τολμούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο Έλληνες σε Στρατόπεδο της Τουρκίας ή της Αλβανίας» …

Μάλιστα ακούσαμε ότι Έλληνες ιθύνοντες, τόσο στο Υπουργείο Άμυνας όσο και στην Στρατιωτική Ηγεσία, σκέφτονται σαν μέρος της ποινής, να χωρίσουν την ωραία παρέα τους … πριν βγουν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Με λίγα λόγια θα συνεχίσουν να παραμένουν στο στράτευμα αυτά τα άτομα. Δηλαδή ποια άτομα, αυτά τα οποία σχηματίζουν τον αλβανικό αετό, με τα πέντε δάχτυλα, που όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο Δρ. κ. Δρούγος Αθ. δηλώνουν τα πέντε κομμάτια που οι Αλβανοί εθνικιστές θεωρούν δικά τους, μεταξύ των οποίων είναι και Ελληνικά εδάφη μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο, τα άλλα τέσσερα είναι το Κόσοβο, το Τέτοβο, το Πρέσεβο, και εδάφη στο νοτιανατολικό Μαυροβούνιο.

Θεωρούμε ότι, με αφορμή το συμβάν με τους «Έλληνες» αλβανικής καταγωγής, θα πρέπει όλη η ηγεσία, στρατιωτική και πολιτική, να σκύψει πάνω στο σύστημα πληροφοριών, το οποίο τόσο πολύ έχει αποδυναμωθεί κάτω από πολιτικές και άλλες αγκυλώσεις και σκοπιμότητες. Είναι απαραίτητη τόσο η αλλαγή νοοτροπίας, όσο και επιβεβλημένη σήμερα περισσότερο από ποτέ, η απόλυτη εξειδίκευση ατόμων στο θέμα των πληροφοριών. Ο μέχρι σήμερα διαχωρισμός των υπηρεσιών, αλλά και ανταγωνισμός μεταξύ τους, μόνο προβλήματα δημιουργεί. Είναι απόλυτη ανάγκη η δημιουργία ενιαίου και ανεξάρτητου κλάδου πληροφοριών και η κατάργηση όλων των μεμονωμένων παραμάγαζων. Η ενιαία εκπαίδευση και εξοπλισμός καθώς και ο συγκεντρωτικός έλεγχος από το ΥΕΘΑ μέχρι το επίπεδο μονάδων αποτελεί μια ξεκάθαρη αναγκαιότητα. Η έγκαιρη προειδοποίηση σε κάθε επίπεδο, ειδικά στις σύγχρονες ασύμμετρες και υβριδικές απειλές, αποτελεί το κυριότερο όπλο κάθε σύγχρονου στρατεύματος και δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

Leave a Reply

  • (not be published)