ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Posted on January 27, 2017, 1:10 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

Όλοι περιμέναμε με αγωνία την απόφαση του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών  αυτόμολων στην Ελλάδα, που ζητήσανε πολιτικό άσυλο.

Ερχόμαστε να χαιρετίσουμε αυτή την απόφαση μη έκδοσης τους και όπως είχαμε υποστηρίξει σε σειρά άρθρων μας, θα πρόκειται πρωτευόντως για πολιτική πράξη και δευτερευόντως για νομική άποψη. Όμως έτσι που ήρθανε τα πράγματα και η Δικαιοσύνη αποφάσισε την μη έκδοση, διευκολύνεται τα μέγιστα και η πολιτική απόφαση της χορήγησης πολιτικού ασύλου στους  οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Ελπίζουμε φυσικά η Ελληνική Κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει και τελικά το πολιτικό άσυλο να γίνει πράξη. Θα είναι μια απόφαση που θα γεμίσει τους Έλληνες περηφάνια και όπως γράψαμε και παλαιότερα θα ξεπλύνει και την ντροπή Οτσαλάν, για την οποία ακόμα δεν έχουν δικαστεί όσοι είχαν εμπλοκή σε αυτή την προδοτική πράξη. Εδώ θα μου πει κάποιος ακόμα δεν δικάστηκε κανένας για τα Ίμια, για τον Οτσαλάν θα γινότανε …

Η απόφαση λοιπόν της μη έκδοσης και ειδικά η άμεση εκτόξευση απειλών εκ μέρους της Τουρκίας του Ερντογάν, μας έφερε μπροστά στην πολύ ευχάριστη εικόνα όλα τα Ελληνικά κόμματα να συσπειρωθούν απέναντι στις τουρκικές απειλές. Είναι μια στιγμή βγαλμένη από το παρελθόν, όταν ο Ελληνισμός μπροστά στον Εθνικό κίνδυνο ξεπερνάει τις όποιες διαμάχες και διαφωνίες και συσπειρώνεται αποφασισμένος για όλα. Το ίδιο είδαμε μέχρι τώρα και στον ευρωπαϊκό χώρο που μιλάει για μια γενναία Ελληνική απόφαση να στηρίξει τα Δημοκρατικά δεδομένα και Αξίες που η ίδια έχει διδάξει στον κόσμο.

Αυτές οι απειλές Ερντογάν λοιπόν, προσφέρανε μεγάλη υπηρεσία στην Ελλάδα και για αυτό θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε δημόσια. Τώρα επί της ουσίας οι απειλές δεν είναι και τίποτα καινούργιο, θα συνεχίσει απλά να κάνει αυτά που έκανε μέχρι τώρα, να στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες, να αμφισβητεί την Λοζάνη, να συμπεριφέρεται σαν κατακτητής στο Κυπριακό και να απειλεί τους πάντες και τα πάντα, εντάξει τα ακούσαμε και τα βαρεθήκαμε όλα αυτά.

Έτσι, τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, αποφάσισε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για μία αμετάκλητη απόφαση που δεν χωρεί κανένα ένδικο μέσο. Συγκεκριμένα, και τα τρία συμβούλια υιοθετώντας τις εισαγγελικές προτάσεις, έκριναν ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης και ότι εκεί κινδυνεύει η ζωή τους.

Κατά τους δικαστές, ανεξάρτητα από τον βαθμό ενοχής τους, προέχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η απόφαση και των τριών συμβουλίων ήταν ομόφωνη.

Σε σχέση με την απόφαση, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Eρντογάν και οι υπουργοί του απειλούν την Ελλάδα με επανεκκίνηση των μεταναστευτικών ροών προς τις ακτές της, με αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης ή ακόμα και με πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, ενώ ελληνική κυβερνητική πηγή υπογραμμίζει ότι έχει χρόνια να εμφανιστεί τόσο απειλητική η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, ζητώντας από την Ευρώπη να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της υπόθεσης και να βοηθήσει στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά την διαδικασία, μεταξύ των στοιχείων οι δικηγόροι υπεράσπισης προσκόμισαν οπτικό υλικό με συλλήψεις δικαστών  μέσα στο ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας, ως στοιχείο ότι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκης.

Σε ότι αφορά τα Ελληνικά κόμματα είναι εξαιρετική η συσπείρωση τους μπροστά στις τουρκικές απειλές. Το κυβερνών κόμμα ανακοίνωσε ότι «η  Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, υπάρχει απόλυτος σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών και τηρούνται όλες οι Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος». Με τη σειρά της η Ν.Δ. σημείωσε ότι «η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε. Το έκανε με σεβασμό στο ελληνικό και ευρωπαϊκό σύστημα κανόνων αρχών και αξιών. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει ούτε υποδείξεις, ούτε παρεμβάσεις, ούτε απειλές από τρίτους». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι αυτά που υποστήριξε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Όμηρος Ζέλιος εκφράζουν τα βαθύτερα αισθήματα των Ελλήνων, που κάτω από συνθήκες απειλών της Δημοκρατίας και της ελευθερίας τους συσπειρώνονται απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλέα. Είπε λοιπόν αμέσως μετά την απόφαση ότι, «Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον, όταν αφήνεται να λειτουργήσει ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς, που έδειξαν σθένος, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε, αλλά διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές Αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Όσο για την συσπείρωση που είδαμε ήταν η μεγαλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να μας παρέξουν οι Τούρκοι και για αυτό τους ευχαριστούμε πολύ. Όσο για τις απειλές τους, ενωμένοι δεν θα τους φοβηθούμε ποτέ …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

Leave a Reply

  • (not be published)