ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ «ΤΡΕΛΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…

Posted on February 18, 2017, 3:19 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Είναι πραγματικά χείμαρρος η αγανάκτηση του Στρατιωτικού μας προσωπικού με τις προκλήσεις των Τούρκων. Την τελευταία φορά με άρθρο μας αναφερθήκαμε στην αντίδραση ενός Έλληνα Βετεράνου Ταξίαρχου, που δεν διστάζει να ζητάει να βαρέσουμε στο ψαχνό … διότι όπως λέει, είναι ντροπή να μας παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή να διεξάγουν και γυμνάσια και βολές εντός αυτών και εμείς να απαντάμε με γελοία χαρτιά και ανακοινώσεις !!!

Όμως σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο άρθρο μας και τις απόψεις εν ενεργεία στελεχών, που βρίσκονται στα ακριτικά μας νησιά και ζουν όλη αυτή την κατάσταση. Υπαξιωματικός λοιπόν του Στρατού μας, που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομα του, μας δήλωσε ότι η κατάσταση με το στρατιωτικό προσωπικό έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Είναι κάτι που τόσο η Στρατιωτική όσο και η Πολιτική Ηγεσία θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους, την επόμενη φορά που οι Τούρκοι θα θελήσουν να προκαλέσουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Μας ανέφερε λοιπόν υπαξιωματικός, που υπηρετεί σε επίκαιρο ακριτικό νησί, σχετικά με τις τουρκικές παραβιάσεις – προκλήσεις ότι, «την τελευταία περίοδο γίνονται πολλές παραβιάσεις από τους ”απέναντι”. Προκαλούν και εμπαίζουν τον λαό μας που περνάει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το θεωρώ άνανδρο. Έτσι μας έχουν συνηθίσει άλλωστε οι ”φίλοι” γείτονες. Είμαι πολύ ”μικρή” για να πω πως θα έπρεπε να αντιδράσουμε, όμως κουράστηκα. Θέλω κάποιος να πάρει αποφάσεις, έστω και μια απόφαση που αρχικά εμείς μπορεί να θεωρήσουμε ”τρελή”. Να μπει μπροστά και να αλλάξει κάτι. Είμαι σίγουρη πως θα τον ακολουθήσουν πολλοί. Δεν θέλω πια να είμαστε στάσιμοι και να ”σερνόμαστε”, έτσι νιώθω. ”Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι”

Θεωρούμε ότι αυτά τα ολίγα λόγια, του άγνωστου Έλληνα Στρατιώτη, να πιάσουν τόπο στην ατζέντα των Ηγεσιών μας. Θα πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν αναλάβει τα ηνία της χώρας, ότι ο Έλληνας Στρατιώτης είναι κάθετα αντίθετος με τις πρακτικές επιπλέον υποχωρήσεων και συμβιβασμών, ειδικά όταν οι Τούρκοι μας θίγουν την αξιοπρέπεια μας. Και δεν χρειάζεται κανένας φόβος, μόλις καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι θα το βάλλουν στα πόδια καθόσον όλα αυτά είναι ανέξοδοι λεονταρισμοί.

Ας μην χάσουμε μετά τα Ίμια άλλη μια ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με τους Τούρκους για τα επόμενα 100 χρόνια, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα και παρουσιάσαμε σε άρθρο μας, για την ευκαιρία που χάσαμε στα Ίμια ο Ναύαρχος Γιάννης Εγκολφόπουλος Κυβερνήτης τότε, της φρεγάτας «Αδρίας».

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)