ΘΕΑΤΡΟ 90.000 ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ Η ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Posted on March 16, 2017, 4:04 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

Πολύ πρόσφατα, ζήσαμε όλοι αυτή την απίστευτη ιστορία με την βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης και μείναμε έκθαμβοι με όλη αυτή την κινητοποίηση. Πολλοί εξέφρασαν τότε απόψεις ότι τα μέτρα και η όλη επιχείρηση είχε πολλά στοιχεία υπερβολής και ταυτόχρονα παιζότανε ένα θέατρο προβολής ορισμένων στρατιωτικών και πολιτικών συμφερόντων. Δηλαδή η απομάκρυνση 70.000 ανθρώπων σε απόσταση πάνω από 2 χιλιόμετρα, αλλά και η μεγάλη προβολή της κινητοποίησης, σαν να ήταν ένα χολιγουντιανό υπερθέαμα, προβλημάτιζε και τους μη ειδικούς.

Ήρθε όμως η ώρα που αποκαλύπτεται η πραγματική αλήθεια, είναι η αλήθεια που με γενναιότητα και επώνυμα δημοσιεύει ένας απόστρατος Αξιωματικός του Σώματος Υλικού Πολέμου του Στρατού  Ξηράς, ο οποίος σε όλη την καριέρα του υπήρξε πυροτεχνουργός, δηλαδή ειδικός στην εξουδετέρωση βομβών.

Αυτός ο ειδικός λοιπόν αποκάλυψε ότι όλη αυτή η επιχείρηση στήθηκε από άσχετους και μη ειδικούς, που θέλανε να προκαλέσουνε μεγάλη δημοσιότητα. Δηλαδή αντί η εξουδετέρωση της βόμβας να γίνει από πυροτεχνουργούς του Σώματος Υλικού Πολέμου, που αυτή είναι η δουλειά τους, ανατέθηκε το όλο εγχείρημα σε στελέχη του Μηχανικού που υστερούν σε εμπειρία αλλά και γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Προφανώς το θέατρο που θέλανε κάποιοι να στήσουνε, δεν δέχτηκαν να το αναλάβουν οι επαγγελματίες του είδους αλλά κάποιοι άλλοι που μόνο οι ίδιοι και αυτοί που τους το ανέθεσαν γνωρίζουν τους λόγους.

Παίξανε λοιπόν κάποιοι Στρατιωτικοί και Πολιτικοί με την ασφάλεια του Στρατιωτικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα με όλη αυτή την υπερβολική κινητοποίηση  χρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο πλέον των 90.000 Ευρώ. Ευτυχώς δηλαδή που δεν θρηνήσαμε και θύματα !!! όσο για τα χρήματα, φυσικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες επείγουσες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν χρειάζεται άλλωστε όλο αυτό το θεατράκι για να ανέβει ο Στρατός στην εκτίμηση του Ελληνικού λαού, που μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο παραμένει ως ο μοναδικός θεσμός που εμπιστεύονται όλοι οι Έλληνες εδώ και χρόνια. Συνεπώς μόνο προσωπικά συμφέροντα εξυπηρετούσε όλη αυτή η ανώμαλη επιχείρηση.

Έτσι, ο Αντισυνταγματάρχης ε. α. Καπράλος Βασίλειος, ειδικός Πυροτεχνουργός και Πραγματογνώμων της Εισαγγελίας Αθηνών-Πειραιώς,  απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο στήθηκε η όλη επιχείρηση. Αυτή την επιστολή σας παρουσιάζουμε αυτούσια παρακάτω :

Θεωρούμε ότι εάν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο κ. Καπράλος και ο Υπουργός Άμυνας ήταν γνώστης της πραγματικής κατάστασης, φέρει ακέραια την ευθύνη αυτής της απόφασης και θα πρέπει να καταλάβει ότι τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του στρατεύματος, εάν όμως δεν το γνώριζε και παραπλανήθηκε, θα πρέπει να διερευνήσει άμεσα το θέμα και να αποδώσει τόσο διοικητικές όσο και οικονομικές ευθύνες, σε κάθε ένα που νομίζει ότι μπορεί να παίζει με την νοημοσύνη, την ασφάλεια και τα συμφέροντα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του Ελληνικού λαού γενικότερα προς ίδιον όφελος …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)