ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ–Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ

Posted on January 19, 2018, 2:49 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 10 secs

Πρώτα από όλα θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί ένας συνολικός μηχανισμός ενημέρωσης πολύ νωρίτερα, δεν αμφισβητείται φυσικά η μαζικότητα που θα έχει το συλλαλητήριο, αλλά στην σημερινή εποχή, τα μηνύματα περνάνε διαφορετικά, ενώ πολλαπλασιάζεται η επιρροή μέσω εξελιγμένων ψυχολογικών επιχειρήσεων, πολλαπλασιαστικών ενεργειών μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έξυπνα περάσματα των θέσεων μας. Αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει.

Σε ότι αφορά το συλλαλητήριο, η επιλογή των ομιλητών θα έπρεπε να ήταν διαφορετικής σύνθεσης. Το ζήτημα είναι όχι μόνο να ενδυναμώσεις το ψυχικό και συναισθηματικό φρόνημα του λαού μας. Αυτό έπαιζε πολύ δυνατά στην δεκαετία του 90. Το μείζον είναι λόγω της διεθνοποίησης του “Σκοπιανού”, να προχωρήσεις στην υιοθέτηση των λεγόμενων «νέας μορφής ψυχολογικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων επιρροής», εκεί ήδη υστερούμε, πρέπει δηλαδή να περάσει το μήνυμα διεθνώς για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Το θέμα δεν είναι να εμφανιστούν κάποιοι «Μακεδονομάχοι» δημοσιογράφοι-απόστρατοι στρατηγοί κ.λ.π. (που βγήκαν από την ναφθαλίνη και τις ντουλάπες της λήθης), το θέμα είναι πως θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, και πως θα το αναλύσουν οι εδώ πρεσβείες των διαφόρων χωρών και τι θα γράψουν την Κυριακή το βράδυ προς τα υπουργεία τους.

Το θέμα δεν είναι να αναφερθείς στην ιστορία του Βασιλείου των Μακεδόνων, και στην αρχαία Πέλλα. Το θέμα είναι μέσω «έξυπνων τεχνολογιών» να συντρίψεις την παραπληροφόρηση και πλαστογράφηση των σκοπιανών και της ψευδομακεδονικής προπαγάνδας. Το θέμα είναι πως να προκαλέσεις δυνατές συζητήσεις σε ισχυρά ΜΜΕ, πως να εφελκύσεις τα πράγματα εκεί που τα θέλουμε εμείς, πως θα κάνεις «υβριδικές επιχειρήσεις τέταρτης γενιάς», που θα οδηγήσουν τους εχθρούς της χώρας μας σε «έρημες καταστάσεις», και υπάρχουν δεκάδες τέτοιες επιλογές που από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν φαίνονται.

Επίσης στις ΗΠΑ οι πανμακεδονικές οργανώσεις θα πρέπει να στείλουν μηνύματα σε υποψηφίους γερουσιαστές και βουλευτές, που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του 2018, να πάρουνε θέση υπέρ μας. Να προκαλέσουμε συζητήσεις στις επιτροπές της γερουσίας, να επισημάνουμε το τι ακριβώς σημαίνει η παραχάραξη της Μακεδονίας μας και να έχουμε έτοιμα ερωτηματολόγια με σύντομες απαντήσεις για τα επιμέρους. Το θέμα δεν είναι αν η περιοχή λέγονταν «Βαρντάσκα», αλλά πως η άρρωστη και ηττημένη θεωρία του αθλίου Τίτο και του Στρατηγού Βουκμάνοβιτς το 1945 άνοιξε τα κεφάλαια της πλαστογραφίας.

Επίσης μέσα στους προσεχείς 4-5 μήνες θα πρέπει να έχουμε σποτάκια έτοιμα για τα κανάλια του εξωτερικού, ως και για την προετοιμασία ομιλιών-ενημέρωσης. Χρειάζεται η επιστράτευση ατόμων στο εξωτερικό με γνώσεις ιστορικές-πολιτιστικές ως και ξένων γλωσσών.

Η μάχη του συλλαλητηρίου δεν θα κριθεί από το νεύρο και την μαχητικότητα. Η ζωηράδα θα υπάρχει προφανώς, αλλά από άλλες κινήσεις που κατά καιρούς έχω αναφερθεί στο κεφάλαιο που προ ετών συνέγραψα «100 ιδέες για να συντρίψεις τον άθλιο ψευδομακεδονισμό». Θέλει αλλά κόλπα….να γκρεμίσεις με ωραίο τρόπο τα απαράδεκτα συγγράμματα τους…

Στο θέμα της Μακεδονίας πέραν της Εκκλησιάς θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως στις ΗΠΑ, αλλά και  σε άλλες χώρες, ανεξάρτητα κυβερνήσεων, η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μείζονα θέματα εθνικού περιεχομένου παίρνει θέση. Δεν μπορεί στο θέμα της Μακεδονίας μας, που είναι «Ιερό και Όσιο» της φυλής μας, η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ως και οι Πρυτανικές Αρχές να μην τοποθετούνται. Άπειρα τα παραδείγματα του εξωτερικού, μια δυνατή ανακοίνωση στέλνει το μήνυμα… «και ο νοών νοείτω».

Τα τηλεοπτικά μέσα θα πρέπει να συντονιστούν και να οργανώσουν πανελλαδικές συζητήσεις και με αξιόπιστους και σοβαρούς γνώστες των θεμάτων της Βαλκανικής και της Μακεδονίας και να αποκοπούν οι «πειρατές του όψιμου μακεδονισμού». Δεν χρειαζόμαστε άλλους τσαρλατάνους-μακεδονομάχους και αρχιερείς της σύγχυσης και της ασχετοσύνης. Χρειάζονται καθαρά μυαλά με πανέτοιμες καθαρές απαντήσεις, τίποτα δεν έχει χαθεί. 190 χώρες να αναγνωρίσουν την FYROM ως Μακεδονία,δεν λέει τίποτα. Αν εμείς δεν τους αναγνωρίσουμε δεν έχουν μέλλον.

Η Μακεδονία δεν τεμαχίζεται, δεν παραδίδεται, δεν υποχωρούμε,  δεν πρέπει να μπει στο NATO, για να έχουμε πάντα ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα «ο νοών νοείτω», δεν χρειάζονται καρκινώματα στην Συμμαχία. Ναι στο NATO για Ουκρανία-Μολδαβία-Γεωργία και όχι στα Σκοπιά.

Η Ελλάδα θα πρέπει με ειλικρινή τοποθέτηση από όλους, να προβεί σε ένα Στρατηγικό σχεδιασμό 20ετιας, αναφορικά με το μείζον εθνικό θέμα. Αυτό σημαίνει να το ξεκαθαρίσουμε σε φίλους-συμμάχους και εχθρούς : «Δεν πάει άλλο», «δεν υποχωρούμε άλλο». Όποιος μιλήσει καθαρά, θα τον γράψει η ιστορία ότι αντιστάθηκε, όποιος μασήσει τα λόγια του να περιθωριοποιηθεί και όποιος ακόλουθει τους συγχρόνους εφιάλτες, υπάρχει Θεός και Γουδί…

 

 

Δρ. Αθανάσιος Δρούγος

Διεθνολόγος – Στρατηγικός Αναλυτής

Ειδικός στα Θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας

Leave a Reply

  • (not be published)