Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Posted on March 03, 2018, 8:41 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs

Η παράνομη και σχισματική εκκλησία των Σκοπίων ακολουθώντας πιστά την τακτική του αλυτρωτισμού και των προκλήσεων δεν μπόρεσε να μην προκαλέσει για άλλη μια φορά.

Στα αλυτρωτικά παιχνίδια της προσπαθεί να εμπλέξει για ακόμη μια φορά την Ορθοδοξία. Με ταυτότητα τη σχισματική, μη αναγνωρισμένη αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» Εκκλησία, η ΠΓΔΜ προσπαθεί να την βάλλει στο παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων.

Έτσι, κληρικοί από την αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία της Οχρίδας  (Macedonian Orthodox ChurchOhrid Archbishopric (MOCOA), συμμετείχαν πρωταγωνιστικά σε πρόσφατες διαδηλώσεις ενάντια στην προσπάθεια αλλαγής του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων. Εν τω μεταξύ καλωσόρισαν την συμφωνία μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας για καλή γειτονία.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις παράνομων σκοπιανών επισκόπων που δείχνουν και την διάθεση μιας μεγάλης μερίδας των Σκοπιανών για την ονομασία.

Ο σκοπιανός ψευδοεπίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Petar δήλωσε ότι : «Κανείς από εμάς δεν θέλει αλλαγή του ονόματος, αλλά επιθυμούν εμείς από μόνοι μας να παγιδευτούμε. Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε την ταυτότητα μας και τις εθνικές μας αξίες».

Επίσης ο σκοπιανός ψευδοεπίσκοπος Αγαθάγγελος δήλωσε ότι : «Εμείς οι Μακεδόνες λέμε όχι. Η Μακεδονία είναι η χώρα μας, η γη των πατέρων μας, η ψυχή μας. Το όνομα της χώρας είναι το όνομα της εκκλησίας μας και η ψυχή του λαού μας»

Επιπλέον η σκοπιανή ψευδοεκκλησία με ανακοίνωση της κράτησε αποστάσεις από την πιο σκληρή δήλωση του Αγαθάγγελου ότι οι διαπραγματευτές για το όνομα θα μείνουν στην ιστορία ως προδότες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κ. Timotej «το καθήκον της εκκλησίας δεν είναι η ανάμειξη σε πολιτικά θέματα, αλλά να νοιάζεται για την πνευματική ζωή των πιστών».

Θεωρούμε ότι οι παράνομοι επίσκοποι αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα των διαθέσεων των σκοπιανών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν και κομμάτι των διαμορφωτών της κοινής γνώμης μια και αναμένεται σε κάθε περίπτωση δημοψήφισμα στα Σκόπια. Όσοι χειρίζονται την υπόθεση από την Ελλάδα δεν θα πρέπει να πέσουν στις καλοστημένες παγίδες του Ζάεφ και όσων έχουν συμφέροντα για την επιβολή μιας λύσης που μόνο προβλήματα και αστάθεια θα δημιουργήσουν στην ευπαθή περιοχή της Βαλκανικής.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)