Ήρθε η Ώρα ο Ερντογάν να Λήξει την Πορεία του – Σταθμός η Αλλαγή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Posted on March 15, 2018, 11:07 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 11 secs

Η μέχρι τώρα στάση των ΗΠΑ έχοντας υπουργό εξωτερικών τον Ρέξ Τίλερσον, πρώην αφεντικό της Exxon Mobil, έναν διαπλεκόμενο με υδρογονάνθρακες, δεν ήταν η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αλλά των οικονομικών συμφερόντων της παλιάς ολιγαρχίας.

Η συμφωνία που πιθανόν έκλεισε ο Τίλερσον με τον Ερντογάν προφανώς αφορούσε τα συμφέροντα αμφοτέρων και όχι των κρατών που ο καθένας εκπροσωπούσε.

Ο Τράμπ βέβαια για δικούς του λόγους απέλυσε τον διαπλεκόμενο αυτόν υπουργό εξωτερικών και έβαλε στη θέση του τον επί 13 μήνες Αρχηγό της CIA Mάικ Πομπέο, έναν Ιταλοαμερικανικής καταγωγής πρώην Αξιωματικό απόφοιτο της Στρατιωτικής Ακαδημίας του West Point, 55 ετών, με πολεμική εμπειρία από την συμμετοχή του στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου στο Ιράκ, ενώ είναι απόφοιτος και της νομικής σχολής του Χάρβαρντ. Στην θέση του στην CIA τοποθετήθηκε η Τζίνα Τσέρι Χάσπελ που  γίνεται η πρώτη γυναίκα που παίρνει στα χέρια της το πηδάλιο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Τι σημαίνει όλο αυτό…ίσως κατά δική μου εκτίμηση σημαίνει πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν πλέον στόλο για να προστατεύσει τα συμφέροντα των κολοσσών πετρελαίων, αλλά αν στείλουν, θα το πράξουν για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Ισραήλ π.χ και μαζί με αυτό και τα συμφέροντα της Κύπρου, γιατί δεν θα γίνεται αλλιώς και συνεπώς και τα οικόπεδα κυπριακών ή εβραϊκών συμφερόντων, αλλά όμως με άλλη φιλοσοφία και προοπτική και όχι αυτή του Τίλερσον.

Ο Ερντογάν που από την μια υποστηρίζεται από τους Ρώσους για την Συρία και από την άλλη είχε το ελεύθερο από τον Τίλερσον να αλωνίζει στην Μεσόγειο και το Αιγαίο, με την συμφωνία να μη πειράξει το οικόπεδο Νο 10, τώρα είναι «ξεκρέμαστος» ενώ από την άλλη δίπλα στο Αφρίν βρίσκεται το μεγαλύτερο στρατόπεδο των ΗΠΑ …

Και βεβαία όλως τυχαίως σήμερα η εφημερίδα «Washington Post», αναφέρει ότι « είναι η ώρα ο Ερντογάν να λήξει την πορεία του».

Τι μέλλει γενέσθαι τώρα?… «Τώρα θα γελάσουμε πολύ, όσον αφορά την Τουρκία»

Αυτό μέλλει … να γίνει

Και τώρα ίσως δούμε ένα μεγάλο στόλο να προσεγγίζει και να προστατεύει πραγματικά τα συμφέροντα κρατών έστω και αν αυτό γίνει εξαιτίας του Ισραήλ…

Τα συμφέροντα του Τράμπ είναι συνυφασμένα με αυτά του Ισραήλ, για όποιους λόγους, που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Από την άλλη ίσως είναι η ώρα και η πονηρή αλεπού Πούτιν να αδειάσει την Τουρκία καθότι αυτός έσπρωξε τον Ερντογάν στη Συρία, και φυσικά η απεμπλοκή του τουρκικού στρατού θα είναι το δύσκολο και αιματηρό θέμα…και βέβαια γιατί να μην έχουν ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι ΗΠΑ και Ρωσία, όπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατο άρθρο των ambassadorsatlarge, και να μην έχουν ήδη μοιράσει την λεία… Eκεί μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ ίσως χάσουν οι Ρώσοι που είχαν βάλει και αυτοί και ο Τίλερσον τους Τούρκους να αρμενίζουν και να μη δίνουν σημασία σε κανέναν.

Θυμιανίδης Β. Νικόλαος

Ταξίαρχος (ΤΘ)  ε.α

Ο Ταξίαρχος (ε.α.) κ. Θυμιανίδης έχει τεράστια εμπειρία περί του Τουρκικού Στρατού καθόσον έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, επιχειρήσεων και πληροφοριών, στο Έβρο, στα νησιά και την Κύπρο συνολικά πάνω από 20 έτη. Υπήρξε καθηγητής Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Στρατηγική και Ασφάλεια, Πανεπιστημίου του Plymouth, Ηνωμένο Βασίλειο. (MA degree in Applied Strategy and International Security (Plymouth University). Έχει συντάξει άρθρα για την ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία και μελέτες για την Γεωστρατηγική Ελλαδικού και ευρύτερου χώρου Μέσης Ανατολής, Τουρκικής και Σκοπιανής προπαγάνδας, Μουσουλμάνους Θράκης και Πομάκους, Ασύμμετρες Απειλές – Προτάσεις για Ελλάδα – Αιγαίο και αριθμό άλλων…) ενώ έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμια Συνέδρια (Ρωσικής Ομοσπονδίας …)

Leave a Reply

  • (not be published)