Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ»

Posted on June 14, 2018, 9:51 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε στην εφαρμογή μιας συμφωνίας για πολιτική λύση στην Συρία και έξοδο από τον πολυετή πόλεμο, πολλοί θα είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την «μοιρασιά». Μετά τον ενεργό ρόλο της Γαλλίας πλέον εμφανίστηκε στο έδαφος και η Ιταλία.

Έτσι, σύμφωνα με συριακές και τουρκικές πηγές, η Ιταλία έχει στείλει στρατεύματα στην Ανατολική Συρία και συγκεκριμένα στην επαρχία Deir Ezzor,  για υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης SDF (Syrian Democratic Forces).

Τα Ιταλικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις SDF, κοντά στα σύνορα Ιράκ-Συρίας εδώ και μια εβδομάδα. Οι Ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν στην Συρία από το Ιράκ. Αρχικά κινήθηκαν στην πόληHasakah και τελικά κατέληξαν στην επαρχία Deir Ezzor.

Τώρα βρίσκονται εντός της στρατιωτικής βάσης των αμερικανών που είναι κοντά στην περιοχή των πετρελαιοπηγώνalOmar,  μαζί με αμερικανικές και γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις, που επίσης δρουν στην περιοχή.

Ο αριθμός των ιταλικών δυνάμεων δεν έγινε ακόμα γνωστός, ενώ όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές, οι ιταλικές δυνάμεις δεν έχουν εμπλακεί ακόμα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Θεωρούμε ότι η Ιταλία, όπως και η Γαλλία βέβαια, θυμήθηκε  το παρελθόν της και θέλει να δώσει το παρόν σε όποιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή. Κάτι που βεβαίως είναι συνηθισμένη να κάνει ιστορικά. Μάλιστα κάποτε έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Μικρά Ασία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)