«ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ»

Posted on July 13, 2018, 9:54 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 4 secs

Διαβάζω από το βιβλίο του αείμνηστου συναδέλφου Υπτγου ε.α Θεόδωρου Μυλωνά με τίτλο «Σχης Παπαπέτρου Ιωάννης» και σας μεταφέρω τα γεγονότα.

Ο ιερέας μακεδονομάχος ήρωας Παπά-Πέτρος δολοφονήθηκε άγρια στις 28 Αυγ 1904 από Βούλγαρους κομιτατζήδες στο χωριό του Ξινό Νερό Φλώρινας (θα το ξαναβρούμε παρακάτω). Ήταν επικεφαλής της ομάδας των Πατριαρχικών που επικράτησε των σχισματικών της Βουλγαρικής εξαρχείας και κατάφερε να επαναφέρει το χωριό του στο Πατριαρχείο Κων/λεως.

Ο γιός του Συνταγματάρχης Ιωάννης Παπαπέτρου, συμμετείχε στην εκστρατεία στη Μεσημβρινή Ρωσία, στη Μικρασιατική εκστρατεία και στον Ελληνοιταλικό πόλεμο. Αιχμαλωτίστηκε με δόλο από τμήματα του Βουλγαρικού στρατού την νύκτα 22/23 Σεπτεμβρίου 1944 στη περιοχή των Σερρών. Παραδόθηκε στον ΕΛΑΣ και αφού βασανίστηκε εκτελέσθηκε δια λιθοβολισμού. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες των Υπερασπιστών Βορείου Ελλάδας, αντιστασιακής οργάνωσης για την προστασία της Μακεδονίας από τους Βουλγάρους.

Ο διοικητής του 7ου Συντάγματος, όπου υπηρέτησε περιγράφει με τα καλύτερα λόγια τον ηρωισμό, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά του Παπαπέτρου. Το όνομά τουΣυνταγματάρχης Δημήτριος Καμμένος. Η ειρωνεία της μοίρας.

Σε αναγνώριση της θυσίας τους, ανεγέρθηκαν οι   προτομές, του μεν ιερέως στο Ξινό Νερό, του δε Συνταγματάρχη στο Αμύνταιο. Δυστυχώς κάποιοι «βουλγαρίζοντες» κάτοικοι της περιοχής κατέστρεψαν το 1999 την προτομή του ιερέως, για να επιβεβαιώσουν ότι ο αλυτρωτισμός και το μίσος τους καλά κρατεί. Το 2010 κατασκευάστηκε νέο μνημείο στο ομώνυμο στρατόπεδο.

Ο Βούλγαρος διοικητής στρατιάς Αντγος Ν. Ιβανώφ(συνωνυμία με σημερινό πρόεδρο Σκοπίων, κι’ άλλη ειρωνεία της μοίρας), γράφει σε σύγγραμμά του, «ότι το γλωσσικό Μακεδονικό ιδίωμα δεν αποτελεί κριτήριο Εθνικής συνείδησης των σλαβόφωνων πληθυσμών όπως νομίζαμε,καθόσον απογοητευτήκαμε από τη συμπεριφορά βουλγαρόφωνων Μακεδόνων προς εμάς».

Τα «μυστικά του βάλτου», όμως δεν τελειώνουν εδώ αλλά συνεχίζουν τις αποκαλύψεις τους .

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σέλτσας, που κατάγεται από το Ξινό Νερό, μαζί με άλλους φιλοσκοπιανούς της Δυτικής Μακεδονίας, είχε προσφύγει το 1997 κατά της Ελλάδας ζητώντας την καταδίκη της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού” στη Φλώρινα.

Οι παραπάνω ισχυρίστηκαν ευθέως ότι είναι εθνικά “Μακεδόνες” και  διατηρούν τη “μακεδονική” εθνική συνείδηση. Σήμερα εκπροσωπεί τους Φλωρινιώτες στην Ελληνική Βουλή (38% πήρε το κυβερνών κόμμα).  Γιατί όμως διατηρεί την ελληνική ιθαγένεια   και το δικαίωμα του εκλέγεσθε;

Ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα απταίστως  “μακεδονικά” όπως δήλωσε, είπε πως είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία.  Για την ιστορία στο επίσημο βιογραφικό του κ.Σέλτσα στην ιστοσελίδα της βουλής, δηλώνει πως ομιλεί τη “Βουλγαρική”. Η Βουλγαρική λοιπόν είναι κατανοητή στους σκοπιανούς !!!!

Στις 2 Αυγούστου 2017, ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής, Αντρέι Κοβάτσεφ,  μετά την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας  μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων, δήλωσε ότι «….ο διάδρομος Οκτώ πρέπει να αποτελέσει κατασκευαστική προτεραιότητα για τη Βουλγαρία, και τα Σκόπια. Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για αμοιβαίες επενδύσεις και κατανόηση μεταξύ των δύο λαών, καθώς δεν είναι δικό τους σφάλμα που διαχωρίσθηκαν επί δεκαετίες ο ένας από τον άλλον ».

Μέχρι σήμερα περίπου 140.000 Βουλγαρόφωνοι Σκοπιανοίέχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν τη βουλγαρική υπηκοότητα και το βουλγαρικό διαβατήριο, είναι δηλαδή πολίτες της ΕΕ και Βούλγαροι κανονικοί.

Δηλαδή, περισσότερο από το 10% των «Σλαβομακεδόνων» ήδη επέστρεψε στις βουλγάρικες ρίζες του και με τη βούλα, γυρίζοντας την πλάτη στις καταγωγές από Μεγαλέξανδρους και στους ισχυρισμούς περί «μακεδονικού έθνους».

Το Ξινό Νερό Φλώρινας είναι γνωστό για το ομώνυμο ανθρακούχο χωνευτικό. Όσα μπουκάλια όμως και να πιεί κάποιος δεν μπορεί να χωνέψει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι τα Βαλκάνια κρύβουν πολλά μυστικά και η συμφιλίωση των λαών τους δεν επιβάλλεται ούτε εκβιάζεται. Ο κίνδυνος, η ιστορία να επαναληφθεί δεν εξαρτάται μόνο από τυχόν κοινά οικονομικά συμφέροντα. Οι έχθρες υποκρύπτονται και θα εκδηλωθούν.Δημιουργούμε αφελώς ανθελληνικό «μπλόκ»  εντός Ε.Ε αλλά και ΝΑΤΟ (Βουλγαρία-ΠΓΔΜ-Αλβανία και Τουρκία), το οποίο θα διεκδικήσει στρατηγικά μας συμφέροντα ή θα εμποδίσει την εξάσκηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Προσοχή !!!

Του Απόστολου Τσιμογιάννη

Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι ανώτατος αξκός (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)