ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Posted on July 22, 2018, 7:52 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 13 secs

Όπως είχαμε επισημάνει http://ambassadorsatlarge.com/archives/73741 σε  προηγούμενο άρθρο η Αλεξανδρούπολη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων παικτών. Αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό που υπάρχει και αφορά στη δημιουργία λιμενικών κλπ. υποδομών αγκυροβόλησης ειδικών πλοίων και φορτοεκφόρτωσης containers, αποθηκώνLogistics, κατασκευή πλωτής πλατφόρμας μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από ειδικά πλοία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες καθώς επίσης με τη διασύνδεση με αγωγούς TAP και IGB, επιβεβαιώνουν το τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον. Ακόμα και βάση Ε/Π υποσχέθηκαν καθώς επίσης εργοστάσιο συναρμολόγησης από την Tesla.

Από τις αναλύσεις και ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, δεν διάβασα πουθενά να γίνεται λόγος για τα προαναφερθέντα, πλην κάποιας προσεκτικής αναφοράς του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης χάθηκε για τους υπερατλαντικούς συμμάχους, γι’ αυτό ο πρέσβης κ. Πάΐατ προσπαθούσε αφ’ ενός μεν να πείσει ότι τα κεφάλαια που επενδυθήκαν ήταν αμφιβόλου προέλευσης, αφετέρου δε επισκέφθηκε επανειλημμένα την Αλεξανδρούπολη και σε κάθε ομιλία ή συνέντευξή του τόνιζε το ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον των Η.Π.Α.

Όσον αφορά τις συμπεριφορές Ρώσων αξιωματούχων, αν λειτουργούσε η Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος,   αυτές θα έπρεπε, να είχαν προβλεφθεί και σταματήσει εν τη γενέσει τους. Το κακό είναι ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την Ορθοδοξία για επίτευξη πολιτικών σκοπών. Έτσι όπως έκαναν ανέκαθεν, εξού και ο μύθος του «Ξανθού γένους», όπως είχαμε αναφερθεί και σε http://ambassadorsatlarge.com/archives/73439 παλαιότερο άρθρο στους ambassadorsatlarge

Δεν ήταν γνωστές όταν προ μηνός ο Κοτζιάς επισκέφθηκε τη Μόσχα και όλο χαμόγελα κανόνιζε τη επίσκεψη Λαβρόφ;

Δεν ήταν γνωστές όταν υποστηριζόταν ο Ιβάν Σαββίδης ως υποψήφιος καναλάρχης, επενδυτής σε μεγάλη εφημερίδα και προστατευόταν όταν μπήκε οπλισμένος στο γήπεδο; Αλλά και ο κ. Παπαδόπουλος που θα έπαιρνε τα βλήματα του ΥΠΕΘΑ, που είχε σχέσεις με Σαββίδη;

Δεν ήταν γνωστό όταν η Ελληνική ηγεσία προσέφευγε στους Ρώσους, προκειμένου μεσολαβήσουν στον Ερντογάν για την αποφυλάκιση των δυο στρατιωτικών;

Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνησή μας είναι απολύτως ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. Οι αποφάσεις της είναι κοντόφθαλμες με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων (..εδώ δεν είναι μπάστε, αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε…) ή την επίτευξη προσωρινού πολιτικού αποτελέσματος (αποπροσανατολισμός κοινής γνώμης ή ικανοποίηση μειονοτήτων και ψηφοφόρων). Βεβαίως τις συνέπειες θα κληθεί να τις αντιμετωπίσει κάποιος άλλος στο μέλλον.

Ο κολοσσός των logistics GEFCO, Ρωσογαλικών συμφερόντων  δραστηριοποιείται από το 2015 και στη χώρα μας και θα είναι αυτός που θα συμμετάσχει στο σχετικό διαγωνισμό. Το 75% της GEFCO αποκτήθηκε από τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους το 2012, έναντι 800 εκατ. Εύρω, με τον όμιλο PSA Peugeot Citroën να διατηρεί το 25%.

Από την όλη διαμάχη, παρατηρώ σήμερα 19 Ιουλίου 2018 μια υποχώρηση τόσο της Ελληνικής όσο και της Σκοπιανής πλευράς, που έτσι αποδεικνύεται ότι λειτουργούν κατευθυνόμενα.

Εμένα με ανησυχούν δύο σημαντικά ζητήματα :

Η ενδεχόμενη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας στους Ρώσους τουρίστες ,με το σκεπτικό ότι αναπτύσσεται ένα επικίνδυνο αντιρωσικό κλίμα στην Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο «πάγωμα» συμφωνιών συντήρησης και υποστήριξης πληθώρας ρωσικών οπλικών συστημάτων, που αποτελούν τον πυλώνα της Α/Α και Α/Τ άμυνας της χώρας.

Του Απόστολου Τσιμογιάννη

* Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι ανώτατος αξκός (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. 

Leave a Reply

  • (not be published)