Ο ΜΟΡΑΛΕΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΣΠΑΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ,ΕΝΩ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΓΙΑΝΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΒΟΛΙΒΙΑ-ΙΡΑΝ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ/ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΕ ΠΛΕΟΝ.
 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ(ΜΕΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ Δ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2018) ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ 10-2-2019. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΟΡΧΕ ΑΡΕΑΖΑ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ/ΕΔΡΑ ΟΗΕ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ 3 ΩΡΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΠΡΕΣΒΗ ΒΑΣΙΛΙ ΝΕΒΕΝΤΖΙΑ. ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΗΣΑΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΦΕΛΙΞ ΠΛΑΣΕΝΤΖΙΑ , ΚΑΙ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΟΝΚΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΔΟΥΡΟ-ΑΡΕΑΖΑ. ΕΚΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.
 
2)ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΑΡΕΑΖΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΒΡΩΦ , ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΧΕΤΙΝΙΝ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ , Ο ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΕΙΔΕ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΗ-ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ.. ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ-ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ . Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ “ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…”. Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ “ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.”(ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ).
 
3)Ο ΛΑΒΡΩΦ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΟΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ..” Η ΜΟΣΧΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ”
 
4)ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΒΟΥΤΣΙΤΣ.
 
5)ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΟΙΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ ΚΑΙ ΡΟΧΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ.ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΛΑΠΑΖ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΙΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ, ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ.

Leave a Reply

  • (not be published)