«ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ» (Σούν Τσού)

Posted on April 08, 2019, 2:57 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 18 secs

 

Το μενού στη Villa Madama, περιελάμβανε 29 συμφωνίες στους τομείς της τεχνολογίας, τουρισμού, των μεταφορών και ενέργειας, καθώς και στον τραπεζικό, που περιέχονται στο μνημόνιο συνεργασίας και υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης (22/3/19) επίσημης επίσκεψης του Xi Jinping στην Ιταλία. Ιδιαίτερη βεβαίως σημασία έχει η ένταξη της Ιταλίας στη πρωτοβουλία του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού». Το Πεκίνο χρησιμοποιεί, τη Ρώμη ως πολιορκητικό κριό. Τεργέστη και Γένοβα θα είναι οι νέες πύλες στην Ευρώπη.

Έντεκα (11) χώρες της ΕΕ και πέντε (5) Βαλκανικές, έχουν υπογράψει το νέο σχέδιο της Κίνας, στο πλαίσιο του Forum 16+1. Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ανησυχούν βαθιά ότι η εμπλοκή και της Ρώμης, ενός μέλους  των G7,  θα μπορούσε να προσδώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία σε ένα έργο που αντιμετωπίζεται ως στρατηγική απειλή.

Οι ΗΠΑ εστιάζουν την ανησυχία τους στην ανταλλαγή δεδομένων, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G που αναλαμβάνει η Huawei και τις στρατηγικές υποδομές.

Η ΕΕ ενέκρινε πρόσφατα ένα πλαίσιο για την ενίσχυση της παρακολούθησης των ξένων επενδύσεων σε βασικούς-στρατηγικούς τομείς. Η Κίνα χαρακτηρίστηκε «οικονομικός ανταγωνιστής» λόγω της επιδίωξής της να ηγηθεί στον τεχνολογικό τομέα και «συστημικός αντίπαλος που προωθεί εναλλακτικά πρότυπα διακυβέρνησης».

Ο δρόμος του μεταξιού εξυπηρετεί βεβαίως και τα συμφέροντα των χωρών της ΕΕ, όπως υπενθύμισε με νόημα το Πεκίνο και ιδίως τη Γερμανία.

Είχαν σχεδόν καταφέρει να αποσυνθέσουν τις Βαλκανικές χώρες και να τις επανασυνδέσουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, δυσκολεύοντας και καθυστερώντας την διείσδυση της Κίνας, που θα έπρεπε να περάσει τον OBOR (ONE BELT ONEROAD), από τον δίαυλο της Βαλκανικής, που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυτικών.

Κατάφεραν μάλιστα να εκμεταλλευτούν τους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων-τυχοδιωκτών, ώστε να αρθεί το εμπόδιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ» της Μακεδονίας .

Τώρα όμως βλέπουν ότι ο «δράκος», μ’ ένα υπερκερωτικό ελιγμό μέσω μίας μόνο χώρας , της Ιταλίας, χτυπά κατευθείαν στον πυρήνα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte και ο Luigi Di Maio του κινήματος πέντε αστέρων,  δήλωσαν ότι η συμφωνία με το Πεκίνο  δεν  ισοδυναμεί με διεθνή συνθήκη και συνεπώς  δεν υπονομεύει τις συμμαχίες της Ιταλίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο Matteo Salvini,  υιοθέτησε μια πιο επιφυλακτική στάση.

Όπως αναφέρεται στο POLITICO, ένας υφυπουργός των πέντε αστέρων δήλωσε : «Η γερμανική υποκρισία είναι ατελείωτη». «Το Duisburg (Γερμανία) είναι το de facto σημείο άφιξης του σιδηροδρόμου, του δρόμου του μεταξιού».

Η πόλη βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Ρήνου και Ρούρ . Είναι σημαντικό κέντρο σιδήρου, χάλυβα και χημικών και διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι εσωτερικού χώρου στον κόσμο, με 21 αποβάθρες που εκτείνονται σε μήκος  40 χιλιομέτρων. Έχουν γίνει σημαντικές κινεζικές επενδύσεις στην περιοχή.

O Πειραιάς, το λιμάνι με την ταχύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, θεωρείται  πλέον το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Μετά την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών, τα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρονται  με το τρένο από τον Πειραιά μέσω Σκοπίων, στο Βελιγράδι και τελικά στη Βουδαπέστη ή τη Βιέννη.

Ποιες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα ;

Πιθανή αναβολή ή περιορισμός επενδύσεων και σχεδιαζόμενων υποδομών (λιμενικών, σιδηροδρομικών, Logistics κ.λ.π.) καθώς και σταδιακή υποβάθμιση του στρατηγικού ρόλου του Πειραιά. Γραφειοκρατία, πολιτικές ιδεοληψίες, αντικρουόμενα συμφέροντα ελληνικά και ξένα, άφρονες αποφάσεις (τύπου Πρεσπών), είναι επίσης αρνητικοί παράγοντες στις επερχόμενες εξελίξεις.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν διαμάχη μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ανήκει στην ιταλική Ferrovie dello Stato), επιφυλάξεις ΕΕ σχετικά με πρόσφατο νόμο για ανάπτυξη υποδομών στο ΘΡΙΑΣΙΟ, ενώ το ΚΑΣ χαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο το μεγαλύτερο μέρος του ΠΕΙΡΑΙΑ, εξοργίζοντας τους ανθρώπους της  COSCO και όχι μόνο, προκαλώντας αναβολή σε μεγάλο επενδυτικό σχέδιο.

                                                                         Απόστολος Τσιμογιάννης

 Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι Υποστράτηγος (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)