ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ , ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ/ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ S300PMU-1 ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΛΑΥΚΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ , ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΗ-ΠΑΓΚΑΛΟΥ.ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ . ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ S300 , ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ,ΕΝΩ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΕΙΧΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΦΩΤΙΣΤΕΙ-ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ.ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ.
 
2)ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΓΛΑΥΚΟ ΚΛΗΡΙΔΗ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ,ΟΠΟΤΕ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗ-ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ.ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1997-1998 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΣΝΙΑΚΟ/ΝΤΕΗΤΟΝ ΚΑ , ΔΕΝ ΕΔΕΙΧΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
 
3)ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ..ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΡΟΩΔΟΣ , ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.Ο ΤΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΕΝΩ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.. ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ(ΓΕΕΦ) ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΙΚΟ ΒΟΡΒΟΛΑΚΟ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ” ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ”.ΣΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΟΡΒΟΛΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ “ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ”
 
3)Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΕΛΙΚΤΟ,ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ(ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ). Η ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΝΟ ΣΕΙΡΑ “ΟΛΥΜΠΟΣ” ΤΟΥ ΤΡΟΩΔΟΣ ΣΤΑ 1952 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΚΟΡΥΦΗ (ΜΕΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΑΡ) , ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ(ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…) . Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΑΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΔΡΟΥΣΙΑ , ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ..ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΕΝΩ ΟΡΓΙΑΖΕ -ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ..ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΣΤΡΑΧΑΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΑΝΤΑΡ 64NGE(BIG BIRD D)- 4 ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ 5885ΤΕ, 16 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ 48N6 ΚΑΙ Η ΑΚΤΙΝΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ 150ΧΛΜ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ.. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
4)ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΟΤΕ(ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΑ) ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ,ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-4 PHANTOM ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ/ΕΔΑΦΟΥΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑ.
ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΝΕΓΚΕΒ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΜΟΙΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ S300 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ/ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΥΤΩΝ.Ο ΠΙΛΟΤΟΙ ΗΣΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F16. ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΣ ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΙ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ”.ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΚΠΛΑΓΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΧΑΒΙΕΡ ΣΟΛΑΝΑ , Ο ΤΟΤΕ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΥΕΣΛΕΙ ΚΛΑΡΚ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΖΕΙ ΤΖΟΝΣΟΝ.(ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΣΑΖ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ)
 
5)Ο ΚΛΑΡΚ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ ΣΤΟ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΟ, ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΡΕΤΑΝΟ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΕΡ ΤΖΕΡΕΜΙ ΜΑΚΕΝΖΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ΕΝΩ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
 
6)ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΓΡΦΑ ΕΙΧΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΚΙ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ, Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΣΕΒΙΚ ΜΠΙΡ(ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ),ΕΝΩ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ Ι ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΝΓΚΙΝ ΑΛΑΝ(ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ 3 ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ Ή ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΕΝ ΠΛΩ)..ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ ΓΚΙΟΥΒΕΝ ΕΡΚΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ ΤΟΥ 1997 ΣΕ ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΜΕΡΣΙΝΑ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΙΜ ΝΤΕΡΒΙΣΟΓΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ “ΑΤΟΜΩΝ” ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΣΧΑ-ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ- ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ ΑΧΜΕΤ ΚΟΡΕΚΤΣΙ ΚΑΙ ΙΛΧΑΝ ΚΙΛΙΤΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΝΤΑΛΑΜΑΝ-ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ-ΙΣΚΕΝΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ ΕΙΧΑΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΠΟΛΥ…
 
7)ΣΕ ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΑΛΕΞ ΤΑΛ (ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ).Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ , ΕΝΩ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ(ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ) ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΜΕΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ(ΝΤΑΚΑΡ) ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ/ΒΑΘΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ/3000ΜΕΤΡΑ.. Ο ΤΑΛ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ. .ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΜΝΟΝ ΛΙΑΚΙΝ ΣΑΧΑΚ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ,ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΧΑΙΦΑ ΚΑΙ ΑΣΝΤΟΝΤ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΝΤΑΝΙ ΓΑΝΤΟΜ ΚΑΙ ΕΦΡΑΙΜ ΧΑΛΕΒΙ.
 
8)ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΕΙΤΑΝ ΜΠΕΝ ΕΛΙΕΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΜΕΤΕΠΙΤΑ ΑΡΧΗΓΟΙ ΝΤΑΝ ΧΑΛΟΥΤΖ ΚΑΙ ΙΝΤΟ ΝΕΧΟΥΣΤΑΝ(ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FYROM ΚΑΙ ΟΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ).. Ο ΝΕΧΟΥΣΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΔΙΑΚΕΙΤΟ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΣΕΒΙΚ ΜΠΙΡ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΝ ΣΕ ΧΑΙΦΑ-ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΔΑΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ(ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ), ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΝΤ ΙΒΡΙ..ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ. ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΤΕΛ ΑΒΙΒ ΠΕΡΙΠΟΥ 10-15 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ . ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΛΕΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ , ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΚΣΑΖ , ΕΝΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Leave a Reply

  • (not be published)