ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΓΙΑ  ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ , ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ F35/STEALTH .ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , ΕΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝΙΣΕ  ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
2)ΧΘΕΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ/ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΡΝΣ), ΣΤΟ ASPEN  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ (ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ) ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ  ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ F35 ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ “ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ”.ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΙ ΟΤΙ”ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ F35  ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ”. ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΙΑΠΩΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) ΔΕΝ ΗΓΕΙΡΕ ΠΟΤΕ ΘΕΜΑ,ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ   ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΝΩ ΕΙΧΕ  ΗΔΗ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ  ΔΙΑΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ  ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΛΤΙΚΗ-ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ-ΠΟΛΩΝΙΑ..
3)ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΘΙΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ , ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
4)ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ F35,  ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ….ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ”.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΙΑ , ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
5)ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ.. ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ “ΚΕΝΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ” ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ 104 ΧΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ NRDC-TR  ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ 3ου  ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΜΙΛΑΝΟΥ-ΛΙΛ-ΙΠΣΟΥΙΤΣ-ΣΤΕΤΙΝΟΥ-ΘΕΣ/ΚΗΣ-ΜΟΥΝΣΤΕΡ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΚΛΠ.. ΑΡΑΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.
6)ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ(ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΜΕΥΑΝ ΤΑ F35) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΙΡΑΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΓΚΕΜΠ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ/ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟΣΤΟ ΝΤΕΒΕΣΕΛΟΥ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ,ΣΤΟ ΡΕΤΖΙΚΟΒΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΩΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΖ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙ  ΣΧΕΤΙΚΟΥΛΙΚΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΡΑΝΤΑΡ ΣΕ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ/ΕΔΑΦΟΣ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ.ΑΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗ.
7)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ “ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΥΡΕΣ….”/ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ,ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ….

8)ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΠΗΓΩΝ  ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ  ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ  ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΜΟΝΣ-ΝΑΠΟΛΙ-ΣΜΥΡΝΗ-ΡΑΜΣΤΑΙΝ-ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΝΣΟΥΜ.

Leave a Reply

  • (not be published)