ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ  ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΙ 4 ΗΜΕΡΕΣ  ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΡΑ ΩΣ “ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΚΥΠΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ”. ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ….ΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2020,ΟΤΑΝ ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟ-ΙΤΑΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.Ο ΑΚΑΡ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ(TEΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ).ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΑΚΙΝΤΖΙ, Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΑ, ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΕΧΕΙ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ.
2)Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟΥ ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΠΑΣ-1 ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ   ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΔΟΓΜΑ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ-ΑΟΖ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΝΑΝ ΟΖΜΠΑΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ-ΟΠΩΣ ΟΡΙΑΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ-ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ TOTAL-ENI ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ.

3)ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΩ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΟΛΟΓΟΥΝ.ΟΙ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ Ή ΤΕΤΡΑΜΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟ 5 , ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ Ή Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ Ή ΟΙ  ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΛΟΙ.ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ.ΟΙ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.. ΟΥΤΕ Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ή ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.ΑΣ ΜΗΝ ‘ΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ,ΚΑΙ ΑΓΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ…”
4)ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ(ΕΑΧ).ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΑΝ ΗΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ.ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΧ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ,ΟΠΩΣ ΕΕΙΞΑΝ ΣΕ ΣΟΜΑΛΙΑ-ΣΟΥΔΑΝ-ΚΑΤΑΡ-ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ..ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ,ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ-ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΔΥΣΚΟΛΗ-ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΥΡΥΤΑΤΟ ΦΑΣΜΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ,ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ “ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ’.ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ ΛΙΒΥΗ-ΑΙΓΥΠΤΟ. ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ….ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ…ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ,(ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ.)
5)Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ/ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ. ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ.ΟΤΙ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΜΟΡΦΟΥ-ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΙΑ.ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΞΕΔΡΕΣ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΩΝ , ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.(ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΕΣ….)
6)ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛ ΣΙΣΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΝΝΟΕΙ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ..ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΥΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΛΦΟΤΗΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΑΡΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΧΘΡΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΟΤΑΤΟ ΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Leave a Reply

  • (not be published)