ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΩΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ,ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 7 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…
2)Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ “ΦΙΝΙΚΗ-1” ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ “ΦΑΤΙΧ”.ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ -ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ-ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ “ΚΑΡΠΑΣ-1” ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ  ΜΕ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ “ΓΙΑΒΟΥΖ”. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ- ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ-ΜΗ ΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ (ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΑΠΟ ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΜΕΡΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ)
3)ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ ΠΛΕΕΙ   ΠΡΟΣ  ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 7. Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΑΤΤΙΛΑ. ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΗΣΑΝ ΣΕ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ,ΜΗ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ. ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΜΕΣ ΑΣΕ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΟΖ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ TOTAL  ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΝΙ.
4)ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ,ΟΥΤΕ Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΕ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ-3 ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ “ΣΟΥΠΙΑ”,ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ..
5)ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ,ΕΝΩ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΑ Ο ΨΕΥΔΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΖΕΡΣΑΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ “ΝΕΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ” ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.

6)ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 3  ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ, ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ, ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΝΤΝΕΝ ΟΖΜΠΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ.

7)ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ  ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ,ΕΝΩ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ ΑΚΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ.

8)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 2-3-8-9 , ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.

9)Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΠΙΕΖΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ, ΤΑ F-35  ΚΑΙ ΤΟΥΣ S400,  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ  ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.ΕΧΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ  ΩΣ ΑΝΑΙΜΙΚΕΣ
10) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 7 Ο ΧΩΡΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ MORFU-1/GUZELYURT-1.
11)ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ  Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ NAVTEX(ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ)  ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ  ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ.
12)ΣΕ ΟΤΙ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΚΤΙΚΕΣ , ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ.

Leave a Reply

  • (not be published)