ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΑΠΟ ΧΘΕΣ /16-10-2019 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΜΠΡΑΙΕΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ISIS  ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ  ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΖΕΙΜΣ ΤΖΕΦΡΕΙ.

2)ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΕΙΧΑΝ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ.ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ.ΠΑΡΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ.
3)Ο  ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ EXPRESS  ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ.ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΤΟΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ , ΩΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

4)ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ,Ο ΠΟΜΠΕΟ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΤΟΝ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ.ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ . ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ. ΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΟΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

5)ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ  ΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΧΩΡΟ.
6)ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ.

7)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΙΣΛΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΣΑΚΑ.

8)ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΑΜΠ, ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ(ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ-SEALS KA) ,Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

9)ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΔΡΕΣ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΩΝ , ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ

10)ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ .

11)ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΟΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ-Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ.

12)ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΕΡ ΝΙΚ  ΚΑΡΤΕΡ.ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΕ 3 ΠΕΡΙΟΧΕΣ /ΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ.

13)ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΚΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ /Η ΑΝΑΒΑΘΝΙΣΗ ΕΙΧΕ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 687 ΕΚΑΤ ΔΟΛ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2003-200.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 170 Μ60-Α1.

14)ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ Η ΣΟΜΑΛΙΑ, Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ,Η ΛΙΒΥΗ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Leave a Reply

  • (not be published)