ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Posted on March 05, 2020, 9:36 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs

Πληροφορίες από τη Τουρκία αναφέρουν ότι απελευθερώνεται αριθμός αξιωματικών, που είχαν συλληφθεί μετά το πραξικόπημα του 2016. Αυτοί βρίσκονται πλέον ενώπιον του διλήμματος να πολεμήσουν για το καθεστώς την ώρα που η πατρίδα, οι συμπατριώτες τους και οι οικογένειές τους  κινδυνεύουν και αυτό αποτελεί ένα «αναγκαστικό» κίνητρο γι’ αυτούς !

Ήδη από τον Οκτώβριο , μαθαίνουμε, ότι είχε ενημερωθεί η Ελληνική πλευρά, από συμμαχική χώρα, για τις ετοιμασίες και τα σχέδια της Τουρκίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετέβη το τελευταίο τετράμηνο του 2019, δύο φορές στην περιοχή όπου είχε συνεργασία με τους συνοριοφύλακες. Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ», είχε τεθεί σε εφαρμογή.

Η κατάσταση στις επιχειρήσεις τουρκικού ενδιαφέροντος σε Λιβύη και Συρία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες και το σχεδιασμό της Τουρκίας. Ειδικότερα στη Συρία οι δυνάμεις του Άσσαντ, επικουρούμενες από τη Ρωσική αεροπορία και τον έλεγχο του εναέριου χώρου με αντιαεροπορική προστασία, ανακαταλαμβάνουν εδάφη, απωθώντας τις τουρκικές δυνάμεις και τους υποστηριζόμενους απ’ αυτήν μαχητές του ISIS.

Ο Ερντογάν αναγκάζεται να εμπλακεί περισσότερο με αποτέλεσμα να μετρά δεκάδες νεκρούς. Στο εσωτερικό της χώρας οι αντιδράσεις φουντώνουν, αν και επικρατεί φόβος και έχει καταφέρει να συσπειρώσει μεγάλη μερίδα πληθυσμού σε ένα «αυτοκρατορικό όραμα» διογκώνοντας παράλληλα τον εξωτερικό κίνδυνο που διατρέχει η χώρα του. Τα οικονομικά, παρά τη σημαντική βοήθεια του Κατάρ, επιδεινώνονται και οι σπατάλες σε αδιέξοδες στρατιωτικές επιχειρήσεις διογκώνονται.

Αναζητείται τρόπος ή καλύτερα αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος εφαρμογής αντιπερισπασμού με τριπλή στόχευση. Πρώτον αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τις αποτυχίες στα μέτωπα και το θάνατο τούρκων στρατιωτών, δεύτερον εκβίαση διπλωματικής και υλικής βοήθειας της Ε.Ε και τρίτον αποσταθεροποίηση της Ελλάδας.

Μετά τις επιχειρήσεις των ΜΑΤ στα νησιά και τις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και τη διαφαινόμενη δυσκολία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της στο μεταναστευτικό, παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εφαρμογή του τουρκικού αντιπερισπασμού.

Πληροφορίες και εκτιμήσεις που φθάνουν από την Αθήνα στις τουρκικές αρχές, συγκλίνουν στη καταλληλόλητα της στιγμής, καθώς αναφέρουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη, μια μεγάλη μερίδα επιφυλακτική και σίγουρα ο λαός θα υποστεί σοβαρό σοκ από μια οργανωμένη «εισβολή» χιλιάδων μεταναστών, όχι προσφύγων.

Η διεθνής κοινότητα ταυτόχρονα είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοïού και στις σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

Το τριήμερο του καρναβαλιού, προσφέρεται καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρχει η σχετική ραστώνη, άδειες, μασκαρέματα, χαλάρωση και καλή διάθεση.

Η εισβολή έχει σχεδιαστεί ως «Ασύμμετρη», δηλαδή η επίθεση με άοπλους μετανάστες, σε μεγάλες μάζες, με την πρόταξη μανάδων και παιδιών, υποστηριζόμενη από μια επικοινωνιακή λαίλαπα, με τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, την παρόρμηση των μεταναστών να κινηθούν στα σύνορα και τη διευκόλυνση της μεταφοράς τους. Μια πολεμική επιχείρηση χωρίς όπλα, δυσκολότερη να την αντιμετωπίσεις με δυναμισμό και εύκολη στη δημιουργία προβοκάτσιας .

Η αντίδραση του Ελληνικού κράτους μη αναμενόμενη, οι εκτιμήσεις των Τούρκων διαψεύδονται και στη μάχη ρίχνεται ο ίδιος ο Ερντογάν με τις γραφικές ομιλίες του. Ο Ελληνικός λαός σύσσωμος συμπαραστέκεται στους φρουρούς των συνόρων. Δημοσκόπηση δείχνει ότι σε ποσοστό 85% οι Έλληνες συμφωνούν για  το κλείσιμο των συνόρων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των εισβολέων.

Ο πρωθυπουργός «φορτώνει» σ’ ένα CHINOOK, την ηγεσία της Ε.Ε και τους φέρνει προ των ευθυνών τους. Τα σύνορα της Ελλάδος φυλάσσονται από ΈΛΛΗΝΕΣ και φυλάσσονται καλά. Σας προστατεύουμε αλλά μας έχετε υποχρέωση. Το αναγνωρίζουν γιατί ξέρουν ότι στις χώρες τους ξεσηκώνεται ένα αντιμεταναστευτικό κύμα και φουντώνει ο εθνικισμός, όχι ο πατριωτισμός που υπάρχει σ’ εμάς.

Απόστολος Τσιμογιάννης

Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι Υποστράτηγος (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)