ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ «STEALTH» – ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ- HOLLYWOOD ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ

Posted on April 04, 2020, 1:50 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Χρόνια τώρα μιλάμε για την ανατροπή του διπολικού συστήματος στις διεθνείς σχέσεις, την ανάδυση της Κίνας και την αυξανόμενη διαμάχη των διεθνών δρώντων για μια καλύτερη θέση στο επερχόμενο πολυπολικό σύστημα.

Ανταγωνισμοί, εξοπλισμοί, αναταραχές, οικονομικοί και εμπορικοί πόλεμοι, τεχνολογία, μαλακή και σκληρή ισχύς. Όλα τα όπλα στη διάθεση των δυνατότερων για παγκόσμια επικράτηση .

Κι’ εκεί που φθάνουμε σε κάποιο συμβιβασμό, ειδικά μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, εμφανίζεται ένα αόρατο όπλο, τύπου “STEALTH”, για να μιλήσουμε με όρους πολεμικών αντιπαραθέσεων. Ένα όπλο μοναδικό που δεν το έχει κανείς και που μας σκοτώνει όλους !!! Ένα ρομπότ που τρελάθηκε και αυτονομήθηκε, κρατώντας στη μνήμη του ότι όλοι οι άνθρωποι είναι εχθροί που πρέπει να εξουδετερώνει σε κάθε ευκαιρία.

Η ανθρωπότητα μέσα στη δίνη της ευδαιμονίας από τη μία και στην απελπισία της φτώχειας από την άλλη, βρίσκεται σε δεινή θέση. Άλλοι παραδομένοι στη ξενοιασιά της καλοπέρασης και άλλοι εγκαταλειμμένοι  στη μοίρα τους. Και οι δύο όμως το ίδιο ευάλωτοι σ’ αυτό το θηρίο που τρέχει ανεμπόδιστο από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη.

Η αλαζονεία κάποιων « ηγητόρων », η απορρόφηση τους στην πολιτική τους επιβίωση, η ανικανότητα ή ο ανταγωνισμός τοπικών αρχόντων και κεντρικής κυβέρνησης, οι ιδεοληψίες και η επίπλαστη αυτοπεποίθηση, οδηγούν χώρες υπόδειγμα, χώρες  του G7, σε τραγικές καταστάσεις. Οι μύθοι για άριστη οργάνωση, τέλεια συστήματα υγείας, πειθαρχημένους λαούς, νομοταγείς πολίτες, και πολιτικούς «κολοσσούς» καταρρέουν.

Η παγκοσμιοποίηση έμεινε μόνο στα οφέλη, παραβλέποντας εσκεμμένα τολμώ να πω, τους κινδύνους, μιας και οι λίγοι ενδιαφερόμενοι, μέσα στην αλαζονεία τους, θεωρούσαν ότι είναι άτρωτοι. Στηρίχτηκε στη φθηνή παραγωγή της Κίνας. Τώρα οι χώρες καταφεύγουν στη Κίνα για να παραγγείλουν αναπνευστήρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, τα εργοστάσια δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι κυριολεκτικά δεν υπάρχει χώρα του κόσμου που δεν έχει κάνει παραγγελίες.

Η Αμερική εκτιμά τις ανάγκες της σε 960.000 αναπνευστήρες, αδυνατεί όμως να τους παράξει η ίδια !!! Εκτός των άλλων αποτρέπει χώρες να δεχτούν βοήθεια από την Κούβα, την οποία κριτικάρει για εξαγωγή προπαγάνδας. Η Κίνα κάνει το ίδιο τώρα, την ώρα που οι ΗΠΑ, leader σε θέματα έρευνας στη υγεία, έχουν μείνει πίσω.

Η Κούβα διαχειρίστηκε επιτυχώς, την κρίση με το κρουαζιερόπλοιο, που για μέρες δεν το δεχόταν κανείς, καθώς είχε ασθενείς και  έστειλε τις λεγόμενες «ιατρικές ταξιαρχίες» σε αρκετές χώρες που υποφέρουν από τη πανδημία.

Το κενό της ΕΕ στη Ιταλία έτρεξαν να καλύψουν Κινέζοι, Κουβανοί και Ρώσοι. Η Ρωσία έστειλε 14 μεταφορικά αεροπλάνα με εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, που ανήκει  στις Μονάδες προστασίας πυρηνικού, χημικού και βιολογικού πολέμου των ενόπλων δυνάμεών της. Αυτό λέγεται «ήπια ισχύς».

Οι κατά καιρούς κινηματογραφικές ταινίες, του πάντα «διορατικού» Hollywood, κατάφεραν να δημιουργήσουν στο υποσυνείδητo μας μια βάση δεδομένων συνωμοσιολογίας, ανταγωνισμών για τη καταστροφή του αντιπάλου με χρήση κάθε μέσου, απόρρητων προγραμμάτων και ερευνών, εικόνων πλήρους καταστροφής, έλεγχο των ανθρώπων κ.ό.κ. Αυτά είναι που αναδύονται τώρα στο μυαλό μας και μας στέλνουν στη κατάθλιψη και στον πανικό. Εύκολα μπορεί πλέον, ο κάθε παράφρων να επηρεάσει τους πληθυσμούς.

Την ώρα του θανάτου, ο Κιμ Γιονγκ Ούν δοκιμάζει πυραύλους μικρού βεληνεκούς για να προσβάλλει την πληττόμενη από την πανδημία Νότια Κορέα. Ο Πούτιν σχεδιάζει δημοψήφισμα για την αιώνια παραμονή του στη προεδρία. Ιταλία και Ισπανία βρίσκονται σε μια εσωτερική αντιπαράθεση καθορισμού αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και περιφερειών ή αυτόνομων περιοχών (Καταλονία) . Ο Ερντογάν κρύβει το πρόβλημα και ψάχνει την ευκαιρία να κτυπήσει Ελλάδα και Κύπρο.

Οι αιχμές της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή οι υπερεθνικοί οργανισμοί, ΟΗΕ, ΠΟΥ, αποδεικνύονται αργοκίνητοι γραφειοκράτες και ελεγχόμενοι… Ο Δ. Αβραμόπουλος επισήμανε σε συνέντευξή του ,ότι ο ΠΟΥ καθυστέρησε να κηρύξει πανδημία γιατί αξιολόγησε ως προτεραιότητα την διαφαινόμενη αρνητική οικονομική προοπτική-ύφεση. Ο έτερος πυλώνας της, οι ΜΚΟ, είναι άφαντες αυτές τις ώρες, αφού τη δύσκολη και όχι προσοδοφόρα δουλειά την κάνει πλέον το κράτος ! Όσο για τις πολυεθνικές, στις οποίες η κάθε κυβέρνηση προσφέρει «γη και ύδωρ» για να επενδύσουν, μετράνε κι’ αυτές τις πληγές τους.

Τα σύνορα κλείνουν για να προστατέψουν τους λαούς, η εθνική συνείδηση δυναμώνει, άλλωστε είναι ο κύριος συνδετικός κρίκος που ενώνει τους ανθρώπους, ελπίζω χωρίς να δημιουργήσει πολεμική διάθεση. Η συνεργασία είναι πλέον επιτακτική, τουλάχιστον απ’ όσους βλέπουν ρεαλιστικά το μέλλον του κόσμου, που όσο άσχημος και να γίνεται, δεν θέλουμε να τον αφήσουμε και να αποδημήσουμε στην «αιώνια πολιτεία» .

Η εύρεση κοινού παρανομαστή μεταξύ των λαών, θα οδηγήσει σε μια πιο στέρεη συνεργασία, σε σχέση με την επιδιωκόμενη «υποχρεωτική» και ουτοπική απάλειψη των διαφορών και τη παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία να κατανοήσει ότι η υγεία είναι βασικό αγαθό και όχι ένα εμπορικό πλεονέκτημα για κερδοσκοπία. Οι πλούσιοι διαισθανόμενοι την κοινωνική καταιγίδα που έρχεται ανοίγουν τα σεντούκια τους.

Απ’ όλα τ’ αγαθά και τον πλούτο που έχουμε, ποιο είναι το  πιο πολύτιμο τις μέρες αυτές ; Μα τι άλλο ; Μια απλή μάσκα, ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια και ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό, ευτελούς αξίας, αλλά τεράστιας σημασίας !!!

                                                                         Απόστολος Τσιμογιάννης

Υποστράτηγος (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)