Ο ΤΑΣΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

Posted on April 25, 2020, 10:23 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 8 secs

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Νέδος, σε άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 16 -2-2020, επανέρχεται από την Άγκυρα συνεχώς το αίτημα, προκειμένου να πεισθεί ο Κύπριος πρόεδρος, να διακόψει το πρόγραμμα ερευνών και γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγωνία του Ερντογάν, καρφί στο μάτι του και εφιάλτης στα όνειρα του για μια μεγάλη, περιφερειακή δύναμη που θα ελέγχει τη Μεσόγειο και τις γύρω χώρες !!!

Και η μέγιστη ειρωνεία της μοίρας !!! Δεκάξι χρόνια μετά από το περήφανο ΟΧΙ (24/4/2004), αυτός που υποστήριζε το σχέδιο ΑΝΑΝ , να βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της Κύπρου και να αξιοποιεί τα «όπλα »  που του κληρονόμησε κάποιος προκάτοχός του, που έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην υπογραφεί εκείνο το σχέδιο των 10.000 σελίδων.

Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι κάποιοι ελάχιστοι Έλληνες, διαπνεόμενοι από τις αρετές της φυλής μας, από το αδάμαστο πνεύμα για ελευθερία, καταφέρνουν σε πείσμα των γιγάντων, να αναγεννήσουν τις αφυδατωμένες ρίζες του Ελληνισμού και να ενισχύσουν την παρουσία του, σ’ αυτή τη εξαιρετικά σημαντική γωνιά της γης. Και στο διάβα τους παρασύρουν τους πάντες.

Δυστυχώς για μας, οι άνθρωποι αυτοί πολεμούνται πιο πολύ από μέσα. Από τη μητέρα πατρίδα. Είναι ευτυχής συγκυρία που το Ελληνικό έθνος απλώνεται σε δύο κράτη, που ορίζουν παρά τα εσωτερικά προβλήματα, τον κορμό ενός άξονα που φαίνεται να διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια. Ίσως αυτό μας βοηθήσει να ξαναβρούμε τη χαμένη αυτοπεποίθηση και να απομονώσουμε το κακό εαυτό μας.

Ας μη ξεχνάμε τις μέρες αυτές του αναστοχασμού, στο δρόμο προς το 2021, ότι αρκετοί πολιτικοί μας, επικουρούμενοι από πλειάδα ειδικών επιστημόνων και συμβούλων, προσπαθούσαν να μας πείσουν, ότι η προσφερόμενη λύση του ΑΝΑΝ, ήταν η ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί.

Όπως αποκαλύπτει ο πρέσβης ε.τ. Π. Νεάρχου, είχε επιστρατευτεί μέχρι και η τότε επίτροπος και πρώην υπουργός παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Ο Τάσος Παπαδόπουλος είχε εκμυστηρευθεί, ότι ήθελε να την πετάξει έξω από το γραφείο του. Μάλιστα, λέγεται ότι όταν του είπε «… κύριε πρόεδρε οι ευρωπαίοι θα σας απομονώσουν…», εκείνος ειρωνικά απάντησε : «… δηλαδή, εννοείτε δεν θα με καλέσουν στο γεύμα ;».

Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, Ντόρα Μπακογιάννη κ.λ.π ήταν επίσης από τους φανατικούς υποστηρικτές του σχεδίου τότε. Μάλιστα επιχειρηματολογούσαν με βάση την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ένωση, παραλείποντας βεβαίως να μας πούνε, ότι αυτό ήταν για να χρυσώσουν το χάπι, από την ουσιαστική παράδοση της Κύπρου στις ορέξεις  της Τουρκίας, που τότε απολάμβανε της πλήρους αποδοχής των δυτικών συμμάχων.

Ευτυχώς η χαρισματική μορφή του Κύπριου προέδρου ήταν πιο πειστική !!!

Όμως η ιστορία δεν τελειώνει έτσι απλά. Σαν μυθιστόρημα εξελίσσονται τα γεγονότα και επανέρχονται οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες και τα ψευτοδιλήμματα, των παλαιών υποστηρικτών του σχεδίου, που αξιοποιούν τη σύγχυση και την ημιμάθεια των νεοελλήνων. Η προσφυγή στη Χάγη , αυτή τη φορά.

Βεβαίως προέχει η δική τους υστεροφημία και ύπαρξη, καθώς πρέπει με κάθε τρόπο να επιβεβαιωθούν για να συνεχίσουν να μας είναι απαραίτητοι !!!

Ελπίζω η επιτροπή για τα 200 χρόνια από τη επανάσταση του 1821, να συμπεριλάβει και τα γεγονότα στη Κύπρο, καθώς αν είχε εγκριθεί και εφαρμοστεί το σχέδιο ΑΝΑΝ, ο ελληνισμός θα είχε ακρωτηριαστεί, Ελλάδα και Κύπρος θα είχαν ενταχθεί ξανά στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Ταυτόχρονα θα είχε διευκολυνθεί και επιταχυνθεί η υλοποίηση του νεοοθωμανικού οράματος.

Η Κύπρος είναι προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού και η απώλειά της θα επηρεάσει δραματικά το μέλλον του.

Η αναστολή από την Exxon Mobil, των γεωτρήσεων στη ΑΟΖ Κύπρου, εκτιμάται ως αρνητική εξέλιξη και εν μέρει βολεύει τον Ερντογάν. Η περιπλοκότητα όμως, των περιστάσεων είναι τέτοια, που δεν θα πρέπει να βλέπουμε μόνο μια αρνητική πλευρά.

Σας παραθέτουμε παρακάτω το ιστορικό διάγγελμα του Τάσου Παπαδόπουλου

https://www.youtube.com/watch?v=_llVFdr00-E

                                                                         Απόστολος Τσιμογιάννης

Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι Υποστράτηγος (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)