• ΠΕΡΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ-ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ…
  •  ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.
  • .

    Royal Navy submarine HMS Victorious departs HMNB Clyde under the Scottish summer sunshine to conduct continuation training.

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος


Στις 27 Ιουνίου από γνωστούς ασχετολογούντες και φαντασιόπληκτους περί των Ρωσικών τεχνολογικών  “καινοτομιών”,(που δεν κατάλαβαν ακόμα τίποτα από τις Τουρκο-Ρωσικές “συγκλίσεις” από τα τέλη του 2016 και μετά) γράφτηκε και πήρε  έκταση ότι “χάθηκαν(!) δύο Τουρκικά υποβρύχια ,ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης και ότι διεκόπει  κάθε επικοινωνία με την βάση τους λόγω των  ανεπανάληπτων  Ρωσικών αντίμετρων.!!!…).Είναι απλούστατα εκτός τόπου και χρόνου…Από συντεταγμένη  και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση , μέχρι ασχετοσύνη σε παραλήρηματικό βαθμό……Πιραντελικά “είναι έτσι αν έτσι νομίζουν”.Και δεν με απασχολεί το θέμα των  Τουρκικών υποβρυχίων,αλλά το ότι κάποιοι εμφανίζονται (και ορισμένοι στα  τηλεοπτικά κανάλια…) ως “εξυπνάκηδες”ενώ είναι κάκιστοι “εραστές της τραγικής ασχετοσύνης τους’.Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τα υποβρύχια(Υ/Β)
  • Τα Υ/Β χρησιμοποιούν αδρανειακά συστήματα πλοήγησης, τα οποία, εκ κατασκευής δεν επηρεάζονται από παρεμβολές. Αυτά αποτελούνται από γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα, πού συνιστούν ένα κλειστό σύστημα (που δεν επικοινωνεί με κανέναν εκτός του Υ/Β), ώστε να υπάρχει θέμα παρεμβολών.
  • Τα Υ/Β προτιμούν να πλέουν εν καταδύσει, προς αποφυγήν εντοπισμού. Γνωρίζουμε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν διαδίδονται μέσα στο νερό, κάτι που ισχύει και για τα Ρώσικα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Άρα για τι σόι παρεμβολές μιλούν;
  • Επίσης , να πω ότι τα πληρώματα Υ/Β, τουλάχιστον αυτά που πάνε και Ανταρκτική , εκπαιδεύονται στο να είναι χαμένα…. Διότι, κοντά στους πόλους δεν λειτουργούν οι πυξίδες καθώς και πολλά άλλα μέσα και βοηθήματα, οπότε εκεί είναι δεδομένο ότι δεν ξέρεις τη θέση σου.  Και επί τη ευκαιρία να επισημάνω ότι, τα Τουρκικά πολεμικά, που είναι στη θάλασσα συνεχώς τόσους μήνες,(τουλάχιστον από δικές μου πηγές  για υποβρυχιακά και άλλα ναυτικά θέματα/και μάλιστα συνδρομητικά) δεν παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα σαμποτάζ στις μηχανές τους, όπως είχαν  παρουσίασει  κάποια Ελληνικά πλοία, τη δεκαετία του ’90(επί Σημίτη κα), που  θα πήγαιναν στην Αδριατική. Μερικοί θα πρέπει να ντρέπονται τόσο πολύ, που να μην έχουν λόγια να μιλήσουν γιατί είναι παντελώς άσχετοι…..Αυτά από πλευράς μας θα πρέπει να μελετηθούν και θέλω να πιστεύω ότι γίνεται…..Και επίσης τα φέροντα πυρηνικά όπλα υποβρύχια  των μγάλων δυνάμεων ενεργούν ως SECOND STRIKΕ CAPABILITY δηλαδή δεν έχουν εντοπιστεί ενώ  σε ενδεχόμενη υποτροπή πυρηνικής αντιπαράθεσης θα ενεργήσουν…όπως προβλέπεται…λίαν αιφνιδιαστικά (σε κάποια χρονική στιγμή θα τα εξηγήσω  τα περί πυρηνικών)


 
Απλά να επισημάνω , επειδή θέτω  ένα τεχνικό ζήτημα, με μια  πρώτιστα τεχνολογική απάντηση. Αυτό με τα εμπορικά πλοία και τα πολιτικά αεροπλάνα που χάνονται λόγω των Ρωσικών παρεμβολών στο GPS, είναι παλιό. Τώρα θέλουν να το επεκτείνουν και σε Υ/Β. Να δούμε όμως τη διαφορά τιμής των πολιτικών και των στρατιωτικών συστημάτων GPS. Είναι τεράστια. Τα στρατιωτικά συστήματα GPS χρησιμοποιούν διαφορετικού τύπου κεραίες (στοιχειοκεραίες) από τα πολιτικά. Αυτές, έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν προσπάθειες παρεμβολών. Αντιλαμβάνονται το ότι υφίστανται παρεμβολές και  αντιδρούν με διάφορους τρόπους, τοποθετώντας πχ NULLS προς την κατεύθυνση του παρεμβολέα, που πρακτικά σημαίνει ότι τον αγνοούν. Άλλη μέθοδος άμυνας, ειδικά για το γεωγραφικό πλάτος της Μεσογείου, όπου πολλοί δορυφόροι είναι “ορατοί” στο σύστημα, είναι να εγκλωβίσει, το στρατιωτικό GPS, όχι 2 ή 3, αλλά περισσότερους δορυφόρους, γεγονός που κάνει την παραπλάνησή του πολύ δύσκολη. Τέλος, να έχουμε υπόψη ότι έχουν κατασκευαστεί βόμβες και βλήματα που εντοπίζουν, εγκλωβίζουν και επιτίθενται στον παρεμβολέα του GPS. Που σημαίνει ότι, ‘όταν αρχίζει το ξύλο,” δεν είναι και πολύ ασφαλές να πας να μπλοκάρεις τα συστήματα του άλλου.
 
Οι Τούρκοι,  ερευνούν τις τεχνολογίες αυτές στην πολεμική τους βιομηχανία εδώ και χρόνια. Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι θα το δούμε στο πεδίο της μάχης, αν κάτι τέτοιο συμβεί…..με την χώρα μας …λέω αν
 

Το σχόλιο αυτό εκτρέπει τη συζήτηση, η οποία θα έπρεπε να περιστρέφεται γύρω από τη συνάσκηση των Τουρκικών και Ιταλικών Υ/Β, που έγινε αυτές τις μέρες. Τα Ιταλικά Υ/Β κλάσσης TODARO (U212) έχουν ικανότητες ανάλογες με τα ελληνικά τύπου 214. Επομένως οι Τούρκοι κέρδισαν εμπειρίες σε βάρος του Ελληνικού Ναυτικού.Καιοι Τούρκοι επειδή είναι πολύ ύπουλοι απαιτούν προσοχή….Μεγάλη προσοχή.Και ειδικά  οι  επί χρόνια ασχετολογούντες να προσέχουν τι λένε και τι γράφουν….

 
 

Leave a Reply

  • (not be published)