Επανδρώθηκε το πρώτο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων S-500 στην Μόσχα και στην κεντρική Ρωσία. Μετά τη δοκιμή, τα συγκροτήματα  θα υπάγονται  στην διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας , αναφέρει το πρακτορείο “Interfax-AVN”, επικαλούμενο τους εκπροσώπους του ρωσικού στρατού.

«Είμαι βέβαιος ότι μετά την ανάπτυξη και δοκιμή του πρώτου συντάγματος S-500, που τέθηκαν σε ενεργό υπηρεσία θα καλύπτεται αποτελεσματικά η κεντρική Ρωσία και  φυσικά η Μόσχα», δήλωσε ο διοικητής της αεροδιαστημικής άμυνας ΒΚΟ υποστράτηγος Adrei Demin.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-500, είναι ένα σύστημα νέας γενιάς, το οποίο δύναται να εφαρμόσει την αρχή του διαχωρισμού εξουδετέρωσης στόχων, καταστρέφοντας βαλλιστικούς και αεροδυναμικούς στόχους σε μεγάλη απόσταση .

Οι ικανότητες μάχης του εν λόγω συστήματος , είναι σημαντικά μεγαλύτερες από το υπάρχον σύστημα S-400 «Triumph» και το αμερικανικό ομόλογο του THAAD.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος ΑΓΕΑ Πτέραρχος Viktor Bondarev, το S-500 θα είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα της καταστροφής πυραύλων μικρού βεληνεκούς, πύραυλων μέσου βεληνεκούς, καθώς και στόχων στο εγγύς διάστημα.

Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με το ισχύον ρωσικό κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών για την περίοδο 2011-2020 στην δύναμη της αεροδιαστημικής άμυνας θα προστεθούν πέντε συντάγματα (δέκα τμήματα) S-500

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ A.a.L

Leave a Reply

  • (not be published)