0825-rasmi04

Πογκρόμ και εκτεταμένες εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το καθεστώς Ερντογάν  σε όλους του Τούρκους αξιωματικούς που  εκπαιδευτήκαν για οποιοδήποτε λόγο στις ΗΠΑ, συνταράσσει όχι μόνο τις ΕΔ, αλλά και το ίδιο το ΝΑΤΟ καθώς και τις διαδικασίες που αφορούν καίρια και ευαίσθητα  πόστα.

Στην Τουρκία σήμερα  έχει ιδρυθεί  ένα νέο στρατιωτικό όργανο που έχει στην έδρα του  τουρκικού γενικού επιτελείου. Το συμβούλιο λειτουργεί ως ένα συμβουλευτικό όργανο από ειδικούς εμπειρογνώμονες για να ξεσκαρτάρει όλους τους υπόπτους Τούρκους  αξιωματικούς  ή εκείνους  που έχουν στιγματισθεί με την υποψία ότι είναι Γκιουλενιστές .

Η κύρια αφορμή σύμφωνα με το νέο δόγμα του ΑΚΡ είναι ότι όλοι αυτοί οι «αμερικανομαθείς» Τούρκοι αξιωματικοί όλων των βαθμίδων έχουν  δεχθεί σε μεγάλη δυτική επιρροή και είναι τρομερά  επικίνδυνοι για το καθεστώς της Άγκυρας .

Λόγω των προσπαθειών του αρχηγού του γενικού επιτελείου Hulusi Akar, ο ίδιος μάλιστα διαθέτει και διδακτορικό από τουρκικό  πανεπιστήμιο Bogazici,  τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού που διαθέτει πτυχία όλων των βαθμίδων , μεταπτυχιακά και διδακτορικά ήταν αυξημένος παρά πολύ , συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναβάθμιση του επιπέδου  των γνώσεων του σώματος των Τούρκων αξιωματικών. Μετά όμως από το πραξικόπημα  στις 15 Ιουλίου, όλοι αυτοί χαρακτηρίστηκαν « εν δυνάμει προδότες» και απομακρύνονται μαζικά .

Το πρόβλημα έγκειται ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 300 αξιωματικοί που υπηρετούν σε διάφορες νατοϊκές ευαίσθητες θέσεις  στην συμμαχία και όλοι υποχρεώνονται  να επιστρέψουν άρον-άρον  στην Τουρκία, με τον μέλλον τους να είναι εκτός τουρκικών ΕΔ .

Αναλυτές τονίζουν ότι αυτές οι εκκαθαρίσεις στην θεσμική δομή του τουρκικού στρατού και η απομάκρυνση έμπειρων αξιωματικών  από κρίσιμες θέσεις θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο ενεργητικό του τουρκικού στρατού.

Όσοι έχουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση  στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκδιώκονται μαζικά η μετακινούνται μακριά από την  Άγκυρα.

Ο νέος τουρκικός στρατός θα είναι στα πρότυπα του ιρανικού στρατού με τους Ιμάμηδες να διαδραματίζουν τον κύριο  λόγο, ενώ απαιτείται τυφλή υπακοή στο νέο ισλαμικό καθεστώς , καθώς επίσης οι «παραβάτες» θα εκδιώκονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Θα πρόκειται για ένα κορμό αξιωματικών  χαμηλού μορφωτικού επιπέδου με έντονα τα ισλαμικά τουρκικά εθνικιστικά χαρακτηριστικά  που θα διενεργεί αποστολές με απόλυτη και σαφή  υπακοή στον Τούρκο πρόεδρο  .

Στις  12 Οκτωβρίου, στο πέμπτο κύμα εκκαθαρίσεων, εκδιώχτηκαν τουλάχιστον   201 αξιωματικοί από την τουρκική αεροπορία και 32 αξιωματικοί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτό που προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή των ειδικών  στο τελευταίο  κύμα των απολύσεων  είναι το γεγονός « ότι σε αυτό το γκρουπ με  βαθμούς πλοιάρχων , Αντιπλοιάρχων  και συνταγματαρχών και λοχαγών , η πλειοψηφία ήταν υψηλής εξειδίκευσης στελέχη , στα οποία είχαν ανατεθεί  κρίσιμα πρότζεκτ που αφορούσαν τον πλήρη μετασχηματισμό των τουρκικών δυνάμεων.

Οι πιο πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί  είχαν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές και  διδακτορικές σπουδές σε ανώτατα στρατιωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, όπως η ναυτική  Σχολή στο Monterey , το Ινστιτούτο  τεχνολογίας στο Wright-Patterson , αλλά και κολέγια, όπως το  Πρίσντον και το Στάνφορντ.

Από την  αμερικανική ναυτική σχολή ασφαλείας  την περίοδο 2008 – 2011 αποφοίτησαν αρκετοί στον αριθμό Τούρκοι αξιωματικοί, αποφοιτώντας με μεταπτυχιακό πτυχίο στις ειδικές  μελέτες  ασφάλειας. Όλοι αυτού υπήρξαν ειδικός στόχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) του Ερντογάν .

Η Άγκυρα μετά από υποτιθέμενη «μαρτυρία»  ενός Τούρκου αξιωματικού  ο οποίος προφανώς βασανίσθηκε αρκετά , ομολόγησε ότι ανήκε στο κίνημα Γκιουλέν και συμμετείχε εμμέσως στο πραξικόπημα , είχε  παρακολουθήσει το συγκεκριμένο αμερικανικό ίδρυμα , υποστηρίζοντας ότι η CIA και το Πεντάγωνο είχαν ειδικές επαφές με τους πραξικοπηματίες μέσω του σχολείου αυτού.

Αν και σίγουρα  δεν υπάρχει  διάλεξη ή μεταπτυχιακό   με κύριο θέμα «πώς να δημιουργηθεί ένα πραξικόπημα  κατά τη διάρκεια των 18 μηνών φοίτησης στην αμερικανική ναυτική Σχολή, ωστόσο  πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί το  παρακολούθησαν, όλοι τους έχουν αποταχθεί από τις ένοπλες δυνάμεις.

Οι γκιουλενιστές, σύμφωνα με το καθεστώς Ερντογάν, έχουν επηρεάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  σχεδόν  όλους τους αξιωματικούς που φοίτησαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και  ιδρύματα , ενώ  όλοι τους κρίνονται ως  συνένοχοι στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Τούρκος αξιωματικός με μεταπτυχιακό τίτλο σε αμερικανικό ίδρυμα έλαβε  απάντηση στο ερώτημα αυτό,  κατά την απόταξη του από τον τουρκικό  στρατό μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας. Ο πρώην αξιωματικός έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα  Al-Monitor, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας:

«Δεν είμαι οπαδός του Γκιουλέν  και φυσικά ούτε αριστερός. Είχα επιλεχθεί  για το σχολείο στις ΗΠΑ  μετά από μια σκληρή διαδικασία επιλογής μεταξύ πολλών  αξιωματικών. Η υπηρεσία μου έχει καταβάλει αρκετές χιλιάδες δολάρια για να περατώσω τις σπουδές μου. Έως στις 15 Ιουλίου, ήμουν αξιωματικός  κρισίμων  έργων μετασχηματισμού των ενόπλων δυνάμεων . Όλοι μας θεωρούσαμε  ότι ο στρατός μας θα μας έδινε την απαραίτητη  πνευματική βάση για να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας . Τώρα, όμως, όλοι μας είμαστε χαρακτηρισμένοι προδότες ».

Ο πρώην Τούρκος αξιωματικός, ο οποίος εκδιώχθηκε από τις τάξεις του τουρκικού στρατού με μια απλή διοικητική απόφαση από το υπουργείο άμυνας,  δεν πρόκειται στο μέλλον να  υπηρετήσει  ξανά ως στρατιωτικός , ενώ  θα έχει  μια εξαιρετικά δύσκολη αντιμετώπιση για να αναζητήσει την τύχη του σε ιδιωτικά  ή ενδεχομένως σε δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά την τουρκική επικράτεια .

πηγή : http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/10/turkey-coup-attempt-purges-intellectual-assets.html#ixzz4NYJvkcVb

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ A.a.L

Story90%
Cover72%
Price88%
Story85%
Cover83%
Price54%

Rate It

83%

Great! Author Review

74%

4 votes Users Rate

Summary: Reprehenderit organic dreamcatcher, mollit quis forage fanny pack mcsweeney's 3 wolf moon et.

Leave a Reply

  • (not be published)