ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Η ΣΕΡΒΙΑ – ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΑΝΟΗΤΟΙ

Posted on January 03, 2017, 1:08 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Πόσες και πόσες φορές στο παρελθόν και εμείς αλλά και πλήθος αναλυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν βλέπαμε με καλό μάτι την αναγνώριση από την πλευρά της Σερβίας, του κράτους της ΠΓΔΜ, με το συνταγματικό της όνομα.

Μάλιστα πολλές φορές γινότανε και σκληρή κριτική και βεβαίως δικαίως, όταν η Ελλάδα έδειχνε την ευαισθησία της και δεν αναγνώριζε, ούτε αναγνωρίζει ακόμα, παρά τις πιέσεις το «κράτος» του Κοσόβου. Ήρθε όμως η ώρα, που για δικούς του λόγους, ο ΥΠΕΞ της Σερβίας δήλωσε δημόσια ότι, η Σερβία έκανε μεγάλο λάθος που φέρθηκε τόσο άσχημα στους αδερφούς Έλληνες και τώρα μετανιώνει για αυτό.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι προϊόν πολιτικής σκέψης των Σέρβων ή πράξη κοινής στρατηγικής Ελλάδας – Σερβίας ή προϊόν άλλων πιέσεων, ίσως της Ρωσίας, όμως αποτελεί μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα,  τόσο στις σχέσεις της με την Σερβία, όσο και ως επιπλέον πίεση προς την ΠΓΔΜ, να αλλάξει πολιτική και να δεχθεί μια λύση στο πλαίσιο της ιστορικής αλήθειας.

Ετσι,  ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κ. Ντάσιτς, σε συνέντευξη του στον σερβικό τύπο δήλωσε ότι, «υπήρξαμε ανόητοι που αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δεδομένου ότι τα Σκόπια αργότερα αναγνώρισαν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος», «η Σερβία έκανε ένα μεγάλο λάθος. Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα FYROM και εμείς στην ουσία χαστουκίσαμε τα αδέρφια μας τους Έλληνες ενώ θέλουμε η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει το Κόσοβο και μάλιστα εμείς αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, προσβάλλοντας έτσι τους Έλληνες, ενώ οι Σκοπιανοί από την άλλη συνεχώς ψηφίζουν υπέρ του Κοσόβου. Οφείλω να πω ότι είμαστε ανόητοι».

Ο Ντάσιτς επιπλέον ανέφερε ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία στις διμερής του σχέσεις με το Σκόπια, αλλά διεθνώς θα χρησιμοποιεί πλέον το όνομα που χρησιμοποιεί η ΕΕ δηλαδή FYROM.

Θεωρούμε ότι, η Σερβία με την νέα πολιτική στάση της απέναντι στην Ελλάδα, διορθώνει τουλάχιστον σε ένα βαθμό ένα τεράστιο σφάλμα του παρελθόντος. Βέβαια χρειάστηκε οι Σέρβοι να πάθουν από τους Σκοπιανούς, για να μάθουν και να δουν την αλήθεια. Όπως και να έχει όμως, αποτελεί μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία κερδίζει νέο έδαφος στον αγώνα της για τα Εθνικά Συμφέροντα και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ανάλογα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)