Η ΡΩΣΙΑ ΞΕΠΛΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!

Posted on April 25, 2017, 2:26 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 2 secs

Το ότι η Κύπρος υπήρξε ένας φορολογικός παράδεισος για δικαιολόγηση κεφαλαίων αλλά και παράνομη διακίνηση αμοιβών δεν είναι κάτι άγνωστο. Βέβαια με την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκε ότι μπήκανε κανόνες, που όμως δεν ήταν αρκετοί για όλους, με αποτέλεσμα τα ρωσικά συμφέροντα να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την Κυπριακή μέθοδο τραπεζικού ξεπλύματος, προκειμένου να προβαίνουν σε παράνομες συναλλαγές.

Αυτό το κανάλι απότι φαίνεται χρησιμοποίησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στην αποζημίωση του κυκλώματος, που λειτούργησε για την αποκάλυψη και δημοσίευση παράνομων πληροφοριών, για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα υπέρ του Τράμπ στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κύπρο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και πιθανές συνδέσεις του Ντόναλντ Τράμπ με τη Μόσχα. Ο Μάικ Γκίγκλεϊ, που συνέλεξε στοιχεία και μίλησε με ανθρώπους στην Κύπρο, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «η Κύπρος είναι το κέντρο ξεπλύματος χρήματος για τη Ρωσία και πρέπει να ακολουθήσουμε τα στοιχεία, όπου αυτά μας παίρνουν».

Σε ρεπορτάζ της η New York Times, αναφέρει πως η Κύπρος αποτελεί φορολογικό παράδεισο και πως εδώ επικεντρώνονται οι έρευνες για τον πρώην υπεύθυνο της προεκλογικής καμπάνιας του Τράμπ, Πολ Μάναφορντ, για τον οποίο διεξάγει έρευνα και το FBI. Πρόσφατα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, εντόπισε οικονομικά αρχεία από την Κύπρο, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές του κ. Μάναφορντ. Από την πλευρά του ο κ. Μάναφορντ τις χαρακτήρισε ως «συναλλαγές ρουτίνες».

Ο κ. Γκίγκλεϊ θα μεταφέρει τα στοιχεία που συνέλεξε στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής βουλής, ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει τα όσα έμαθε από τις επαφές του στην Κύπρο.

Θεωρούμε ότι η επίσκεψη Γκίγκλεϊ αποτελεί μια σαφέστατη εικόνα για την κατάσταση που διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αμερική. Η Ρωσία ξεκάθαρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή Τράμπ και για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε την αρχική πρόθεση μιας φιλορωσικής πολιτικής ατζέντας , που όμως απέτρεψε το βαθύ κράτος των ΗΠΑ. Όσο για την Κύπρο «το μαύρο χρήμα καλά κρατεί» …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)