ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ – ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Posted on December 15, 2017, 7:07 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 5 secs

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την πιθανότητα διαλόγου με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρις ότου «βελτιώσει άρδην τη συμπεριφορά του».

Έτσι «άδειασε» για άλλη μια φορά τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα χωρίς προαπαιτούμενα.

«Δεν είναι τώρα η ώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπογραμμίζοντας ότι μόλις τον περασμένο μήνα η Πιονγιάνγκ έκανε την τελευταία πυραυλική δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Με τη δήλωση αυτή φάνηκε να κλείνει το διπλωματικό παράθυρο που είχε ανοίξει λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρεξ Τίλερσον.
Διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι τα ανάμεικτα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση Τραμπ δείχνουν ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη γραμμή όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και εγείρουν νέα ερωτηματικά ως προς το για πόσο διάστημα ακόμη μπορεί να παραμείνει στο πόστο του ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Τίλερσον αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί έναντι της Πιονγιάνγκ. Στις αρχές Οκτωβρίου, όταν ο Τίλερσον επισκέφθηκε την Κίνα κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαφών με τη Βόρεια Κορέα, ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε μέσω Twitter στον υπουργό του των Εξωτερικών «να κάνει οικονομία δυνάμεων».

Ενώ στα τέλη Νοεμβρίου αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από το Λευκό Οίκο ανέφεραν ότι oι μέρες του Τίλερσον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι μετρημένες κι ότι επίκειται η αντικατάσταση του από τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

Γνωστοί αναλυτές των ΗΠΑ καθώς και ο πρόεδρος των αμερικανο-μουσουλμανικών οργανώσεων επισημαίνουν ότι η χθεσινή ιστορική απόφαση του οργανισμού ισλαμικής συνεργασίας, αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα για τον Τραμπ και την πολιτική του. Επισημάνεται ότι 57 ηγέτες χώρων την υπέγραψαν.

Στο μεταξύ πληροφορίες από το Παρίσι φέρουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε συμμαχία με αραβο-μουσουλμανικές, να ενεργούν για την προστασία των δυτικών συμφερόντων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω των μονομερών ενεργειών του Τραμπ στο θέμα της Ιερουσαλήμ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αναφορικά με κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την Ρωσία, δεν ενημερώνουν τον Τραμπ γιατί οι πληροφορίες είναι πιθανό να καταλήξουν στον Πούτιν

Πρόσφατα στην Γερμανία σε διάλεξη μου τον Οκτώβριο, μου αναφέρθηκε από σημαντικό Αμερικανό αξιωματικό των πληροφοριών, ότι πολλά έγγραφα που αφορούν την Ρωσία δεν φθάνουν ποτέ στον Τραμπ, και δεν έχει ιδέα !!!

Επίσης υπάρχουν έγγραφα για κινήσεις των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, για τα οποία δεν ενημερώνεται ο Πρόεδρος.
Πολλοί πολιτικο-στρατιωτικοί στο πεντάγωνο και στο Stαte Depαrtment έχουνε δικούς τους επικοινωνιακούς κωδικούς.
Απίστευτα αλλά αληθινά, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο, πρώτη φορά συμβαίνει τέτοιο πράγμα στις ΗΠΑ.

Δρ. Αθανάσιος Δρούγος
Διεθνολόγος – Στρατηγικός Αναλυτής
Ειδικός στα Θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας

Leave a Reply

  • (not be published)