ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – «ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ»

Posted on March 17, 2018, 2:21 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs

Από την ώρα που οι Έλληνες Στρατιωτικοί συνελήφθησαν ύπουλα και σκόπιμα από τους Τούρκους βλέπουμε ένα μπαράζ δηλώσεων και ευχών για γρήγορη επιστροφή τους. Ακούμε για κατάλληλους διπλωματικούς χειρισμούς που θα προκαλέσουν την απελευθέρωση τους και αναμένουμε τις παρεμβάσεις του διεθνή παράγοντα που θα πείσει τον Ερντογάν για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών.

Αυτή ακριβώς την στιγμή που λέγονται όλα αυτά δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε την υπόθεση του αμερικανού πάστορα Andrew Brunson, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο από τις τουρκικές αρχές.

Ομάδες παρακολούθησης όπως το «αμερικανικό κέντρο για την νομιμότητα και δικαιοσύνη» κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν διότι κρατά τον Brunson φυλακισμένο χωρία καμία αιτία. Τελικά οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν αυθαίρετες κατηγορίες εναντίον του, μετά από δύο μήνες, για «συγκέντρωση κρατικών μυστικών με σκοπό την κατασκοπία και στόχο την ανατροπή του τουρκικού κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και ανατροπής  της συνταγματικής νομιμότητας».

Στην ίδια λογική σύμφωνα με αναφορές της «Gatestone Institute» καταγγέλλονται διωγμοί κατά χριστιανικών και άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία με φυλακίσεις και αυθαίρετες καταδίκες.

Αυτές οι διώξεις αφορούν συγκεκριμένα Χριστιανούς και Κούρδους στην Τουρκία και παρακινούνται από τους θεσμικούς λειτουργούς. Είναι αρκετά διαδεδομένες στον δημόσιο βίο της Τουρκίας ενώ καλλιεργούνται εκτενώς και από τα τουρκικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά γίνονται αναφορές σε κρατικά  Twitter ότι οι απόγονοι Χριστιανών και Αρμενίων που επέζησαν από τις διώξεις του 1914 αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν για τους Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής ότι είναι  «άπιστοι – κακοί και ύπουλοι», ενώ πιο ακραίοι αναφέρουν ότι όλοι αυτοί πρέπει να πεθάνουν.

Θεωρούμε ότι, όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται, οι Τούρκοι πολύ δύσκολα θα αφήσουνε τους Έλληνες κρατούμενους. Αποτελούν ένα θήραμα που επιβεβαιώνει τα άγρια ένστικτα τους στο εσωτερικό ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να ζητήσουν τα ανταλλάγματα που τους ενδιαφέρουν. Στην Ελλάδα τόσο η πολιτική όσο και η Στρατιωτική ηγεσία παρουσίασαν ελλείμματα πρόβλεψης κάτι που θα πρέπει να διορθώσουνε άμεσα. Όσον αφορά ανακοινώσεις του τύπου, θα αυξηθεί ο αριθμός ατόμων στα περίπολα, αποτελούν αστοχίες καθόσον αποκαλύπτουν νευρικότητα και προχειρότητα, ενώ τέλος ας αφήσουν στην άκρη την δημοσιότητα με τις οικογένειες των κρατουμένων καθόσον το θέμα δεν είναι για τηλεθέαση αλλά για βαθειά περισυλλογή.

«Καλή Τύχη και Κουράγιο στα Παλληκάρια μας»

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)