ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΗ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ Τ/Κ.ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΙΣΡΑΗΛ, ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ ΚΛΠ) ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΕ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ.

2)ΜΙΑ ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ:
Α) ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ.

Β). ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ (ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ, ΤΟΡΠΙΛΑΚΑΤΟΙ, ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΙ) ΚΑΙ 2-3 ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ)

Γ)ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ 4Ης ΓΕΝΙΑΣ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

Δ). ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΜΦΙΒΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (2 ΤΑΓΜΑΤΑ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΛΩΤΗΡΩΝ ΑΝΤΛΗΣΗΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Κ.Α.

Ε) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ Α/Α ΚΑΙ Α/Τ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΣΤ). ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ (ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ

ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΙΣΡΑΗΛ) ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΑΠΟ 10-12 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ 4 ΧΩΡΩΝ, ΜΕ ΕΛΛΙΜΜΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ Η ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ.

ΜΕΤΑΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΦΩΝ, ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΧΗΜΑΤΩΝ (uav’s) ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ.
ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕΙΚΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΑΜΕΣΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
(ΔΥΝΑΜΕΩΣ 3-4 ΜΟΙΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ) ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ, ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΚΟΛΛΟΣΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΔΡΩΝ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Leave a Reply

  • (not be published)