ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΟΠΩΣ ΕΚΤΕΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ Α. ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΤΟΥ 1992-1993.ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΥΠΗΡΞΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΥΠΗΡΞΕ ΜΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.ΗΤΑΝ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ RANGERS .ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΗΕ , Η UNISOM ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 837 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ.
 
2)ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΗΕ/UNPROFOR ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΤΟ1992.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΚΕΙ, ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ DAYTON ΣΤΟ ΟΧΑΙΟ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ IFOR ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΣ SFOR.Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ DELIBERATE FORCE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΑΓΕΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΒΟΣΝΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1088 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.ΣΤΗΝ SFOR ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 39 ΧΩΡΕΣ. ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALTHEA. ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΙΝΙ-ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ.
 
3)ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΤΟ 2003 ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΝΑΤΟ..Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ IRAQI FREEDOM ΚΡΑΤΗΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟ ΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.ΚΑΜΙΑ.ΓΙΑΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΕΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΠΟΥΣ-2.
 
4) Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1999 ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ RESPONSIBILITY TO PROTECT.ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΥΠΗΡΧΑΝ. ΟΙ 1160-1199 ΚΑΙ 1203.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.ΣΥΝΕΠΩΣ-ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η RESPONSIBILITY TO PROTECT-TO NATO ΕΔΡΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALLIED FORCE/ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1244 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΧΕ ΜΟΝΟ Η ΚΙΝΑ. ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΕΡ ΜΑΙΚ ΤΖΑΚΣΟΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, Τ ΜΠΑΧΡΕΙΝ,Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ, Ο ΚΑΝΑΔΑΣ, Η ΓΚΑΜΠΟΝ, Η ΓΚΑΜΠΙΑ, Η ΝΑΜΙΜΠΙΑ, Η ΜΑΛΑΙΣΙΑ, Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ. ΕΚΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΟΗΕ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ , Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΑΕ.
 
5)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ 2006 ΥΠΗΡΞΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΠΕΣΕ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΥΠΟ ΚΑΘΑΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕΤΑ ΤΗ 9/11 ΕΙΧΑΜΕ “ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΠΡΟΘΥΜΩΝ”. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1386, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΤΗΣ ΒΟΝΝΗΣ, Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΟΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ(ΣΥΝΟΛΙΚΑ 174 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ).ΟΠΩΣ ΟΙ RHINO-CRESCENT WIND-RIVER CITY-RELENTLESS STRIKE-GLOCK-ΑNACONDA-HARPOON-SNIPER-CANDOR-MOUNTAIN LION- ΚΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ 1386 ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ , Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ-Η ΤΖΑΜΑΙΚΑ, Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΤΟ ΜΑΛΙ, Η ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, Η ΤΥΝΗΣΙΑ, Ο ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ, ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΗΤΑΝ ΒΣΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ Η ISAF ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ 52 ΚΡΑΤΗ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΙΝΙ-ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ, Η ΤΟΝΓΚΑ ΚΑ. ΤΗΝ ISAF ΔΙΕΔΕΧΘΗ ΤΟ 2017 Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ RESOLUTE SUPPORT. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
 
6)ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ/ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΗΜΜΑΜΗ, ΤΙΣ OCEAN SHIELD-ALLIEΔ PROTECTOR KAI ALLIED PROVIDER.ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ,ΗΣΑΝ OI 1816-2018-2383-2316.
 
7)ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΧΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ. ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΝΔΡΑΜΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟ-ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ.ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ RESPONSIBILITY TO PROTECT/ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 7 ΜΗΝΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΝΑΔΟ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ‘ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΕ UNIFIED PROTECTOR’.ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ MOBILE. OI ΓΑΛΛΟΙ HARMATTAN. ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ELLAMY.. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1970 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ, ΤΑ ΗΑΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 1973 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΑΝΦΕΡΟΝΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΖΩΝΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΤΕΙΝΑΝ….ΤΟΤΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΑΙΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ,ΟΤΑΝ ΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΨΗΦΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.
 
 
ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ Ν ΛΕΜΕ, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΙΑΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ.

Leave a Reply

  • (not be published)