ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΑΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΖΩΝΗ/ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. Η ΖΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ‘ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ  ΜΕΣΑ ΣΕ 72 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ,ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ  ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ’ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ’.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ‘Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ FABIAN TACTICS’.ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ  ΧΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ,.ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ(SDF). ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ  ΚΑΙΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑ.ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ 34 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕΙΚΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΖΩΝΗ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΡΑΒΕΣ-ΣΥΡΟΥΣ-ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΟΥΣ-ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ-ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΖΙΝΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ  ΤΟΥ ΜΑΡΝΤΙΝ , ΤΗΣ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΚΑ. ΚΑΙ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ.
2)ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΩΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ/ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ/ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ/ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ.(ΑΠΟ ΤΟ 1996) ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ. ΕΞΑΙΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟΝ 38ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ/ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ(ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ1953),ΩΣ ΚΑΙΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ/ΤΛΑΤΕΛΟΛΚΟ-ΝΟΤΙΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ /ΡΑΡΟΤΟΝΓΚΑ,, ΜΟΓΓΟΛΙΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ, ΑΦΡΙΚΗ/ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΕΛΙΝΤΑΜΠΑ ΚΑ.ΟΥΤΕ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΠΙ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΄ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΑΘΕΙΣΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ./ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.
3)ΑΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ 1991-1995 , ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ -ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ-ΕΙΧΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ ΓΙΑ 6 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ THN UNPROFOR  ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟΘΑ ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΑΠΟ ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΑΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΠΙΧΑΤΣ-ΤΟΥΤΖΛΑ-ΓΚΟΡΑΖΝΤΕ-ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ-ΦΟΤΣΑ ΚΑΙ ΣΕΡΑΓΕΒΟ..ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ‘ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΛΥΨΗ’ Η ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΤΟ1995  ΕΝΩ ΣΕΡΑΓΕΒΟ ΚΑΙ ΓΚΟΡΑΖΝΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΑΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ 1996 ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΩΝ,ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΑΓΕΒΟΥ ΚΑ.ΜΕΣΩ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ DELIBΕRATE FORCE   ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΓΑΛΛΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΑΠΩΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.(ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ ΚΑ)
4)ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΑΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΙΡΑΚ /ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ 33ο  ΚΑΙ 36ο ΓΕΩΓΡΑΦΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΠΟ ΤΟ1991-2003 ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ‘ΖΩΝΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ,”ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΧΡΑΝ/Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΤΑ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.. ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ(PROVIDE COMFORT).ΕΙΧΑΝ ΑΡΚΕΤΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΞΑΝ  ΦΟΡΕΣ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ.ΗΣΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ NORTHΕRN WATCH KAI SOUTHERN WATCH.ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΕΠΑΥΣΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ 2003 ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΜΠΑΑΘΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ./ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ IRΑQI FREΕDOM..ΜΕΧΡΙ ΤΟ1996 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΖΩΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ  ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ.
5)ΤΟ 1995 ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ/ΡΟΥΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ  ΠΟΛΕΜΟ ΧΟΥΤΟΥ-ΤΟΥΤΣΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ‘ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΖΩΝΕΣ”.ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. .ΗΤΑΝ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΤΥΡΚΟΥΑΖ’.ΔΥΣΤΥΧΩΣ -ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ-ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΖΑΝ ΚΛΩΝΤ ΛΑΦΟΥΡΚΕ ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΡΟΜΕΟ ΝΤΑΛΕΡ(ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΑΔΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ), ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΟΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ.
6)ΤΟ 2009 ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΙΛ ΣΤΑ ΒΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΠΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΑΜΙΛ.
7)ΤΟ 2014 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΠΑΝΓΚΟΥΙ, Η ΕΕ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ’, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΗΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΑΡΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.
8)ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ)ΕΝΝΟΩ ΝΗΣΙΑ ΑΛΑΝΤ-ΣΒΑΛΜΠΑΡΝΤ ΚΑ). ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΝΟΤΙΟΒΙΕΤΝΑΜΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ(ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΤΙΕΜ) ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΑΙΓΚΟΝ  ΓΙΑ “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ’. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΕΝΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ ΚΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ1953-1955 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΖΩΝΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
9)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ , ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ  ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΒΑΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ/ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ  ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ(ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΑΛ ΧΜΕΙΜΙΜ)
10)ΤΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΕΞ ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΖΩΝΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ,ΟΠΩΣ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΜΠΡΕΝΤ ΜΑΓΚΕΡΚ ,ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΓΙΟΖΕΦ ΒΟΤΕΛ(ΤΤΕ ΕΠΙΚΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) ,ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.
11)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ  ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Leave a Reply

  • (not be published)