ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΤΗΝ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΠΩΣ  ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ)..ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ.
2)Ο ΑΚΑΡ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ “ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ”.

3)ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ….ΥΠΟΨΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ , ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΙΡΑΚ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ,Ο ΑΚΑΡ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΣΕ TWITTER  ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ 32-40 ΧΛΜ. ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΟΨΟΜΕΘΑ.
4)ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΖΩΝΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

5)ΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS  ΠΟΥ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΔΙΕΥΡΥΝΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΤΖΑΒΑ  ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩ ΞΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ..ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙ ΖΟΥΣΑΝ ΧΑΛΔΑΙΟΙ-ΑΣΣΥΡΙΟΙ-ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ-ΤΣΕΡΚΕΖΟΙ-ΑΡΑΒΕΣ-ΓΙΑΖΙΝΤΙΣ  ΚΑ. .
6)ΤΟ 80% ΤΩΝ  ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ TABQA  , ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ..
7)ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ SDF ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ,ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ. ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΙ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ  ΟΜΑΖΛΟΥΜ  ΚΟΜΠΑΝΙ , ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ  ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ/ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΝΟΣ ΜΕ ΤΟ PKK.

8)ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ  ΜΕΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΣΑΚΑΛΕ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ.

9)ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥ FSA.

10) OIK ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ  ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ /ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝ ΑΙΣΙΓΟΥΡΟΙ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ , ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ.

11)Ο ΑΚΑΡ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΡΑΚ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΑ.

12)ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΑΚΑΡ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΤΟΝΙ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ, , ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ  ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ISIS  ΠΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ.

13)ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ΤΟΥΣ S400,  ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ  ΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/SACEUR   ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΟΝΤ ΟΥΟΛΤΕΡΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΒΙΒ ΚΟΤΣΑΒΙ.ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.

14)ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 8-10ΗΜΕΡΕΣ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΡ-ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

Leave a Reply

  • (not be published)