ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ 74ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.. ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟ ΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ .ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”(ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ),ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. ΑΠΤΟΗΤΟΣ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΕ ΞΗΡΑ-ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ.
2)Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ. ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ 168 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ-ΒΑΡΩΣΙΩΝ ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5-7 ΧΡΟΝΙΑ.
3)ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ.ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.Η ΜΟΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΗ ΦΙΛΗ  ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. Η ΚΙΝΑ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ /ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Η ΜΕΓ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Ο ΗΠΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΙΝΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ(ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ), ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΘΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΩΣ “ΑΝΟΙΚΤΟΥ” ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.ΑΠΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΓ/ΟΗΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΑΝΟΥΣΙΑ-ΑΝΕΔΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ.
4)ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ , ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΠΑΡΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 541-789 ΚΛΠ-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ-ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΜΙΡ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ,Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ-ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ..ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ,ΟΠΩΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ, Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΟ BREXIT , ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ.ΜΚΑΠΟΙΕΣ  ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΟΠΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ 45 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΚΕΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.ΠΧ ΛΙΒΑΝΙΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΟ-ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑ..ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΑΠΛΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ , ΓΙΑ ΝΑ “ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΟ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ  ΤΗΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ”.
5)Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝ ΠΕΛΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ , Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΕΜΦΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ..ΟΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΣΧΥ.ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗΣ.
6)ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΓΙΩΣΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S400. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ F35 , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2020.ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ..ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΙΝΑ/ΞΙΝΙΑΝΓΚ-ΡΟΧΙΝΓΙΑΣ/ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΜΙΡ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Η ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΟΤΩΝ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΩΝ-ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΝ ΠΛΙΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ , ΣΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ “ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ” ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΗΝΗΣΜΟ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ.
7)ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΟΙΩΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.ΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ….

Leave a Reply

  • (not be published)