ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙOΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΟΣ.ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ,ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΙΝ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΑΝ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ)ΦΛΕΡΤΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ,ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑ.ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ .ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑ.ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ,ΟΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ 1979 ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΥ ΣΑΧΗ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΕΒΙ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΙΑ “ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΤΡΟΠΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ”
2)ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕΤΑΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΟΡΥΦΗΣ-ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ..ΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑΤΟΙΚΑ-ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ,ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ή ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ..ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΝΑΙ . ΠΡΟΦΑΝΩΣ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΩΣ “ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ” ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ.
3)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ  ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΚΑΤΙ  ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΕΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΟΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ  ΜΕΧΡΙ  ΤΙΧΟΥΑΝΑ /ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ .ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ , ΑΦΟΥ-ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ-ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ,ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΖΙ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ-ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΑΜ ΣΙΦ-ΤΖΕΡΥ ΝΑΝΤΛΕΡ-ΕΛΙΑΖΕ ΚΑΜΙΝΓΚΣ-ΕΛΙΟΤ ΕΓΚΛΙΝ-ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΙΛ ΚΑΙ ΜΑΞΙΝ ΟΥΩΤΕΡΣ.
4)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ S400 (ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ),ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΠΛΕΣΙΟ ΤΩΝ F35, ΕΝΩ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 100ΔΙΣ ΔΟΛ,ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ.ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΕΚΕΙ  ΣΧΕΔΟΝ 2 ΕΚΑΤ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ, ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΑΙΒΑΛΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝΤΙ ΛΕΣΒΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ).ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΜΕΣΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
5)ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΜΠΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΡΙΚΕΡ, (ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ),ΤΗΝ ΜΑΡΙ ΡΙΣ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΙΣΑ ΣΙΝΓΚ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΤΙΚΑ).ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

6)ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΙΜΠΡΑΗ ΚΑΛΙΝ, ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΝ ΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟ ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΜΠΡΑΙΕΝ..ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ 50 ΛΕΠΤΑ.ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ….

7)ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ  ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ,Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (EUCOM)  ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ/SACΕUR  ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ  USAF  , ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ/ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ,ΕΝΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΟΤΙ “ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ”.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΙΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ.

Leave a Reply

  • (not be published)