ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ “ΟΠΛΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,,.ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ  , ΣΕ  “ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ” ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΟ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟ 7 ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ EXECUTIVE SUMMARY  ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ/108 ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΡΙ “ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ’. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤ)….ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ 17 ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ ΜΠΟΣΤΑΝΟΓΛΟΥ-ΓΙΑΓΤΖΙ-ΚΑΝΤΕΜΙΡ, ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΝΤΝΑΝ ΟΖΜΠΑΛ.
2)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΩΝ.(ΠΕΡΙΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ/ΠΕΡΙΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑ). ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΚΤΕΝΗ COURSΕS ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ,ΜΕΤΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗΣ ΜΑΣΚΙΡΟΦΚΑ ,ΩΣ ΚΑΙ CASE STUDIES  ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΕ ΝΑ ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ-ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΝΗΣΩΝ ΣΕΝΚΑΚΟΥ ΚΛΠ (ΕΙΝΑΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.(ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΙΣΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ , ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ,PAPERS  ΚΛΠ.)
3)Η ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΑΣΕΙ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΟΥ-2018-2019/ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ “ΓΚΡΙΖΑΖ ΩΝΗ” ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΕΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ “ΕΙΡΗΝΗ” ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. ΕΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΒΔ ΚΑΙ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ.(ΠΧ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΙΝΑΝ ΓΙΑΓΛΙΑ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 )Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ ΑΦΟΡΑ  21 ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 70% ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΠΩΣ Η ZAPAD , H CHENTR  ΚΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΛΥΩ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ) ΩΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ….ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ….ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ..ΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ….ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΤΕΙ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣΚΕΨΗΣ ΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ.
4)Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΕΧΕΙ “ΟΠΛΟΠΟΙΣΕΙ’ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ.ΕΧΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΚΕΨΗΣ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 30-35(ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΣΕ ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ 4 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ‘ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ”,ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ , ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΟΔΟ.(ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ).ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ 4ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ,ΚΑ.
5)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ Η 14Η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ. ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 7 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ,ΑΠΟ ΠΑΡΙΣΙ-ΡΩΜΗ-ΚΑΙΡΟ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ  ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ “ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”  ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΛ ΣΙΣΙ (ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ).ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ‘ΜΕ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ…”(ΜΗΝ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ…..)
6)Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ-ΒΑΡΩΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΛΗΓΕΣ …ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ….ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Leave a Reply

  • (not be published)