ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΔΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ …ΔΥΣΗ ΤΗΣ !!!

Posted on March 14, 2020, 10:33 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 4 secs

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, είχε δημοσιεύσει παλαιότερα ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Πώς να αντιμετωπίσεις την παραπληροφόρηση του Ερντογάν ;», προτείνοντας μέτρα αντιμετώπισης, όπως παρακάτω :

Πρώτον, η κυβέρνηση έκλεισε μέσα σ’ ένα χρόνο, σχεδόν 200 μέσα μαζικής ενημέρωσης και κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών και των εταιρειών. Τα υπόλοιπα μέσα δεν έχουν κίνητρο να παρουσιάσουν αληθινές και αξιόπιστες ιστορίες. Κάποιες σοβαρές φωνές εκπέμπουν μόνο από την εξορία. Η ενημέρωση πρέπει να επικεντρωθεί στη πρόληψη των ψευδών ειδήσεων, καθώς  οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές και δύσκολα αλλάζουν. Να επικεντρωθούμε λοιπόν στην εκ των προτέρων ενημέρωση και αποκάλυψη των συνωμοτικών σχεδίων κατονομάζοντας τους εμπλεκόμενους και αποθαρρύνοντας αυτές.

Δεύτερον, η πλειοψηφία του τουρκικού λαού, που έχει υποβληθεί σε συστηματική προπαγάνδα για χρόνια, έχει την ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν είναι ο μόνος σωτήρας που έχει την αντοχή και το θάρρος να αντισταθεί σε αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αποφασισμένες να εισβάλλουν και να  καταστρέψουν την Τουρκία. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε ενοχλητική έκθεση, είτε πρόκειται για διαφθορά είτε για σοβαρό σφάλμα στην εξωτερική πολιτική, παρουσιάζεται στο κοινό ως μια ακόμη συνωμοσία από εξωτερικές δυνάμεις. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι δύσκολο να σπάσει, εκτός αν το κοινό αισθανθεί πραγματικά τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού από την επιδείνωση της οικονομικής προοπτικής που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η τρίτη και ίσως πιο σημαντική κίνηση εναντίον του Ερντογάν θα ήταν να τον στερήσει από την ικανότητα να πουλήσει τον εαυτό του ως κορυφαίο ηγέτη ο οποίος δίνει εντολή σεβασμού και θαυμασμού στα διεθνή φόρουμ.

Ο Ερντογάν πραγματικά ενδιαφέρεται για την παγκόσμια εικόνα του. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο και χώρο για να την ενισχύσει ,ώστε να μπορεί να τη πουλήσει στο τουρκικό ακροατήριο. Αυτό περιλαμβάνει τηλεφωνήματα σε ηγέτες σημαντικών χωρών και συναντήσεις με παγκόσμιους ηγέτες όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για μια φωτογραφία. Ενίοτε μάλιστα προσδίδεται ιδιαίτερη δυσκολία στη πραγματοποίηση των συναντήσεων, που τελικά καταφέρνει να τη ξεπερνά.

Το τέταρτο μέτρο θα ήταν να περιοριστεί η ικανότητα του Ερντογάν να χρηματοδοτήσει την μηχανή προπαγάνδας του, κυνηγώντας επιχειρηματίες, οπορτουνιστές και αφοσιωμένους ισλαμιστές, στους οποίους βασίζεται έναντι ανταλλάγματος, συμβολαίων και επιχειρηματικών κινήτρων. Αυτοί έχουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις εκτός της Τουρκίας, οπότε  μέτρα όπως οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων τους, θα ήταν ένα σημαντικό χτύπημα (Γι’ αυτό τρελάθηκε ο Ερντογάν όταν η Κύπρος μέσω Ε.Ε. ,κατάφερε να πετύχει προσωπικές κυρώσεις σε συνεργάτες του).

Η πέμπτη κίνηση πρέπει να στοχεύει στους επικεφαλής στρατηγικής και τους προπαγανδιστές του, στους οποίους περιλαμβάνονται ορισμένα βασικά μέλη του Κοινοβουλίου, κορυφαίοι δήμαρχοι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ειδικοί σύμβουλοι επικοινωνιών στην κυβέρνηση, διευθυντές που εποπτεύουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και συντονίζουν τον ψυχολογικό πόλεμο μέσω των ΜΜΕ. Η απειλή κατασταλτικών και ποινικών μέτρων  θα βοηθούσε για να φοβηθούν όσοι είναι στενά συνδεδεμένοι με τη λειτουργία της μηχανής προπαγάνδας του Ερντογάν, επειδή θα συνειδητοποιούσαν ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία για τις πράξεις τους.

Έκτο, ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τις ελευθερίες και τις ευπάθειες στις δυτικές δημοκρατίες για να επεκτείνει το δίκτυο του μηχανισμού προπαγάνδας του. Τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα εκπέμπουν ελεύθερα τα μηνύματά του στους Τούρκους στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη. Τα δίκτυα του Ερντογάν όχι μόνο δίνουν ψευδείς πληροφορίες για την Τουρκία, αλλά ενεργούν ευθείες παρεμβάσεις σε εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών. Και χιλιάδες «χρήσιμοι ηλίθιοι», αριστεροί δήθεν ανθρωπιστές, δικαιωματιστές και λοιποί στην υπηρεσία του.

Έβδομο, εκτιμάται ότι περίπου 12.000 τρόλς, προσλήφθηκαν από την κυβέρνηση του για να χειριστούν τα νέα, να ανακυκλώσουν ψευδείς ιστορίες, να προωθήσουν συνωμοσίες και να προσβάλουν τους επικριτές του Ερντογάν. Πολλοί είναι στην μισθοδοσία των δήμων που διαχειρίζεται το AKP του Ερντογάν. Οι συνδετικοί κρίκοι του στρατού αυτού πρέπει να αποκαλυφθούν.

Τέλος, οι σύμμαχοι και οι εταίροι της Τουρκίας πρέπει να σταματήσουν να κατευνάζουν το καθεστώς του Ερντογάν γιατί η συνεχιζόμενη αλληλεπίδραση και συνεργασία μαζί του, τον  εξουσιοδοτεί περαιτέρω, επιτρέποντάς του να διεκδικήσει την ματαιοδοξία που τόσο πολύ εκτιμά. Εκμεταλλεύεται την σύγχυση μεταξύ συμμάχων και εταίρων και μετατρέπει τις αδυναμίες τους σε δική του δύναμη. Έχει καταστεί δούρειος ίππος εντός του ΝΑΤΟ, προσπαθώντας επανειλημμένα να το εμπλέξει στη Συρία, ενώ ταυτόχρονα συμμαχεί με το στρατηγικό εχθρό του, τη Ρωσία και συκοφαντεί ή υπονομεύει άλλα κράτη μέλη του.

Στον Ερντογάν δεν αρέσει να παίζει με τους κανόνες και είναι επιρρεπής στην αλλαγή των κανόνων στη μέση του παιχνιδιού, αν αυτό απαιτηθεί.

Κλείνοντας να επισημάνω ότι δεν έχουν ανακοινωθεί κρούσματα κορονοïού στη Τουρκία. Ίσως κι’ αυτό εντάσσεται στην εκστρατεία απόκρυψης-παραπληροφόρησης του Ερντογάν.

                                                                              Του Απόστολου Τσιμογιάννη

Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι ανώτατος αξκός (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)