Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ – ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΝΟΧΗ …

Posted on June 14, 2020, 5:22 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Η μία μετά την άλλη οι απειλές της Τουρκίας προς την Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό. Όμως πλέον βλέπουμε την Τουρκία να στρέφεται και επιθετικά εναντίον του ΝΑΤΟ, μια εξέλιξη που πραγματικά εκτοξεύει την θρασύτητα και επιθετικότητα προς την Δύση σε άλλο επίπεδο.

Ζούμε με την απειλή της Τουρκίας ότι θα παραβιάσει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα για έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές από την Ρόδο μέχρι την Κρήτη, που πηγάζει από το απαράδεκτο και άκυρο σύμφωνο ΑΟΖ που υπέγραψε με την υποτιθέμενη κυβέρνηση της Λιβύης, θεωρώντας ότι της δίνει αποκλειστικά δικαιώματα σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, σαν να μην υπάρχουν άλλες χώρες στην περιοχή. Ταυτόχρονα αγνοεί και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που προσπαθούν να εμποδίσουν την παράνομη θαλάσσια μεταφορά τουρκικού οπλισμού στην Λιβύη στρεφόμενη και επιθετικά εναντίον τους.

Έτσι σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προέβη πρόσφατα στο  “ΚΡΗΤΗ TV” ο  Γιώργος Σαχίνης. Με καλεσμένο τον πρώην Γ.Γ. Εξωτερικών, καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Στέλιο Περράκη, ξεκίνησε την εκπομπή αποκαλύπτοντας ότι στον πρόσφατο πλου του πλοίου με σημαία Τανζανίας που συνοδευόταν από τρεις φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού, οι Τούρκοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους, στρεφόμενοι με σαφή επιθετικό προσανατολισμό εναντίον πλοίων συμμαχικών – Νατοϊκών χωρών που είχαν σπεύσει για να ελέγξουν εάν μεταφέρονταν οπλικά συστήματα στη Λιβύη.

Πιθανότατα, επιχειρήθηκε “κλείδωμα” διά του ραντάρ, σε μια προσπάθεια να πειστούν τα συμμαχικά πολεμικά πλοία ότι θα αντιμετωπιστούν με ένοπλη βία εάν επιμείνουν.

Σημειώνεται ότι όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνονται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την επιπρόσθετη πληροφορία ότι η τουρκική φρεγάτα, εκτός από το κλείδωμα στα ραντάρ της του Ιταλικού και Γαλλικού πλοίου, ταυτόχρονα είχε κλειδώσει ως στόχους τα δύο πλοία και με πυροβόλο.

 

Θεωρούμε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι παντελώς απαράδεκτη και αντισυμμαχική, ξεπερνώντας κάθε άλλη προηγούμενη τουρκική. Πλέον, είναι σαφές ότι δεν διακυβεύεται απλώς η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή, αλλά υπονομεύεται. Κι αυτό μέσω της απαξίωσης του αποτρεπτικού ρόλου του ΝΑΤΟ, που αρνείται να αντιμετωπίσει επιτέλους την “αποκλίνουσα” συμπεριφορά ενός από τα πιο σημαντικά του μέλη και αναρωτιόμαστε , ως πότε αυτή η ανοχή ; …

Το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να αφήσει αυτή την επιθετική ενέργεια των Τούρκων χωρίς συνέχεια, ενώ  θα πρέπει να επηρεάσει περισσότερο και να τερματίσει και κάθε άλλο προβληματισμό σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ για έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F35. Ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί ακόμα πιο αποφασιστικά και να αντιδράσει έντονα στις απειλές της Τουρκίας για παραβίαση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας αναζητώντας κοινή δράση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή

Παρακάτω παρατίθεται βίντεο με την τουρκική επιθετική ενέργεια κατά των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ

 

https://www.youtube.com/watch?v=sSKxck-9Dyw

 

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)