ΠΑΡΑΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

Posted on September 13, 2020, 7:55 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 16 secs

Όπως είχε πει στη αρχή της πανδημίας, ο πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης : «δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε ένα ανεγκέφαλο και μονοκύτταρο οργανισμό να μας νικήσει». Καλό το πείσμα και απαραίτητο, όμως δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι η σύγχρονη κοινωνία με τα τόσα μέσα, τις τόσες δυνατότητες στέκεται αμήχανη και βαριά τραυματισμένη από τα στοιχεία της φύσης και από αόρατους μικροοργανισμούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των NY Times, που παρουσιάζει την καθημερινή εξέλιξη κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως, η Ελλάδα μαζί με Σουηδία και Καναδά έχουν τη τελευταία εβδομάδα 12 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Το Λουξεμβούργο έχει 57, το Μονακό 36 και το Βέλγιο 32.

Αντίστοιχα οι θάνατοι είναι σε Ελλάδα, Τσεχία, Γαλλία, είναι 0,2 ανά 100.000 κατοίκους,  στις ΗΠΑ 1,5, Ισπανία 0,9 και Βραζιλία 2,3.

Το 90% των κρουσμάτων αφορά ασυμπτωματικούς φορείς ή φορείς με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή κ. Γουργουλιάνη, δεν αναμένουμε δεύτερο κύμα, αλλά κάποιες τοπικές εξάρσεις, η δε μάσκα στα σχολεία θεωρείται υπερβολή. Το λένε και άλλοι από τον ιατρικό κόσμο, όχι οι τηλεοπτικοί αστέρες. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη της κ. Ελένης Ναστούλη επιδημιολόγου στην Οξφόρδη, για εμβόλια, δήθεν δεύτερο κύμα κλπ.

Αν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ/ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ/ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ/ΥΓΕΙΑ/ΘΑΝΑΤΟΙ/ ICD 9, θα διαπιστώσει ότι ετησίως πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 118-120.000 συνάνθρωποι μας (2014-16).

Το πανεπιστήμιο YALE, ξεκίνησε έρευνα συμπεριφοράς σε 4000 άτομα, για να βρεθούν τα κατάλληλα μηνύματα/επιχειρήματα που θα ωθήσουν περισσότερο κόσμο να εμβολιασθεί. Εκτός από τα πλεονεκτήματα  του εμβολιασμού, οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα εκτεθούν και σε αρνητικά μηνύματα, φόβου, ντροπής, ενοχής, θυμού και δειλίας. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…

Ο ιός υπάρχει, μεταδίδεται με ταχύτητα και καμία θεωρία συνομωσίας, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα, αλλά να προβληματιζόμαστε με πραγματικά δεδομένα και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Στις πρώτες ενημερώσεις , ο κ. Τσιόδρας, είχε πει ότι κάθε χρόνο υπάρχουν διάφοροι ιοί, κορονοïοί κ.λ.π που έχουν περισσότερα κρούσματα και νεκρούς , αλλά δεν μας απασχολούν τόσο πολύ. Περίεργη λοιπόν η τόση «αρνητική διαφήμιση» και η μονοπώληση της ενημέρωσης.

Όσον αφορά στα πολυαναμενόμενα εμβόλια , αναφέρεται σε άρθρο του Τζέιμς Τάπερ, στον «The Guardian» της 6/9, ότι οι ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο να καλλιεργηθεί μια πλασματική εικόνα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων , η οποία αν δεν επιτευχθεί θα θέσει σε πλήρη αμφισβήτηση τον εμβολιασμό γενικότερα. Αναφέρεται επίσης ότι τα πρώτα εμβόλια δεν θα μας επαναφέρουν στην κανονικότητα.

Πρόσφατα ο ΠΟΥ ανέφερε ότι θα επιθυμούσε τα εμβόλια να είχαν αποτελεσματικότητα τουλάχιστον 70 %, αλλά ίσως αποδεχθεί και το 50 %, που σημαίνει ότι όσοι εμβολιασθούν θα έχουν πιθανότητα 50 % να νοσήσουν.

Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια, ζήτησαν πρόσφατα να καλυφθούν νομικά έναντι απαιτήσεων από τυχόν παρενέργειες. Ως γνωστό οι εταιρείες καλύπτονται από ασφαλιστικούς οργανισμούς έναντι τέτοιων κινδύνων, αλλά στη προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να πληρούνται οι προϋποθέσεις μακροχρόνιων ερευνών/μελετών, γιατί όλα πρέπει να γίνουν γρηγορότερα. Αυτό γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά !!!

Πρόσφατα 9 CEO, των γνωστότερων φαρμακευτικών (AstraZenecaBioNTechGlaxosmithklineJohnson&Johnson,Merck&CoModernaNovavaxPfizerSanofi)  , δεσμεύτηκαν με κοινή δήλωσή τους, ότι δεν θα διακινδυνεύσουν μη ασφαλή εμβόλια κατά του κορονοïού , για λόγους ταχύτητας. Προφανώς φοβούνται παρενέργειες που δεν έχουν ελεγχθεί , αγωγές και κυρίως τεράστια οικονομική και όχι μόνο, βλάβη από τυχόν μη αποτελεσματικά εμβόλια.

Ηδη η AstraZeneca (εμβόλιο Οξφόρδης), ανακοίνωσε χθες, 9/9, ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της σοβαρής «δυνητικά ανεξήγητης ασθένειας» σε συμμετέχοντα στην έρευνα στη Βρετανία.

Κλείνοντας επισημαίνω ότι με αφορμή τη πανδημία, γίνεται τεράστιος γεωπολιτικός και γεωοικονομικός ανταγωνισμός, για την επικράτηση σε επίπεδο ιατρικής / εμβόλιο-θεραπείες, προώθησης και καθιέρωσης δικτύου 5 G, κερδοσκοπία στα διεθνή χρηματιστήρια σε συνδυασμό με τιμές/αγοραπωλησίες χρυσού.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι όλοι, κρατάνε το θέμα «ζεστό», ίσως και εν αναμονή, αλλαγής «καπετάνιου» στο ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ, γεγονός που αμφισβητούν πλέον και διεθνείς οίκοι, όπως η JP Morgan.

 Την ίδια ώρα οικονομίες καταστρέφονται, άνθρωποι πεθαίνουν και εξαθλιώνονται, η ανεργία καλπάζει, ενώ ταυτόχρονα  αξιοποιούνται οι ανθρώπινοι φόβοι για να παρουσιαστούν κάποια στιγμή μοναδικές λύσεις, μέσα από περιορισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με την επελαύνουσα τεχνολογία, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία «πειθαρχία» και «έλεγχος» σε ένα πλανήτη που ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και οι πόροι μειώνονται.

Να είστε καλά, να ενεργείτε στα πλαίσια της λογικής και να αποφεύγεται την υπερπληροφόρηση.

                                                                                    Απόστολος Τσιμογιάννης

Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι ανώτατος αξκός (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)