Είναι μεγάλη η στροφή που παρατηρείται στις κοινωνίες προς ένα πιο εθνικιστικό μέλλον, που οι διάφορες ενώσεις και συμμαχίες θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Είναι αυτό, που στην ομιλία του στην Αθήνα τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα την ελπίδα ότι οι σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες δεν θα το επιτρέψουν και δεν θα δώσουν χώρο στην οπισθοδρόμηση και τις παλιές αντιλήψεις απομονωτισμού και αντιπαλότητας.

Όμως ότι και να λέει ο κ. Ομπάμα αλλά και οι οπαδοί των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη, η αλήθεια είναι ότι η δυναμική των εθνικιστών δημιουργεί μια νέα λογική και ένα νέο ρεύμα ακραίων αντιλήψεων. Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση έχουν δημιουργηθεί φανερές αλλά και κρυφές συμμαχίες, που προωθούν την εθνικιστική ατζέντα. Αυτό ήρθε να αποκαλύψει άθελα ή σκόπιμα η κ. Λε Πέν, αναφέροντας το κρυφό της Όραμα που είναι μια συμμαχία μεταξύ Πούτιν, Τράμπ και Λε Πέν, που θα μπορούσε κατά την γνώμη της να κάνει καλύτερο τον κόσμο.

Τώρα αν πέρα από το Όραμα Λε Πέν, υπάρχει και στην πράξη κρυφή ατζέντα, αυτό δεν το έχουμε διασταυρώσει, υπάρχουν όμως έντονες ενδείξεις και ανησυχίες πέρα από την συναντίληψη και για προσεγγίσεις. Δηλαδή τα τόσο κολακευτικά λόγια Πούτιν προς τον Τράμπ αλλά και η χαρά Λε Πέν σε ένα ενδεχόμενο τριπλής συμμαχίας γίνονται όλο και πιο σαφέστερα.

‘Ετσι, σύμφωνα με τον τύπο, η Γαλλίδα αρχηγός των ακροδεξιών κ. Μαρίν Λε Πέν, δήλωσε ότι, η εκλογή της ως Προέδρου της Γαλλίας τον επόμενο χρόνο, θα διαμόρφωνε ένα τρίο παγκόσμιων ηγετών μαζί με τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο αλλά και τον κ. Πούτιν, το οποίο θα ήταν εξαιρετικό για την Παγκόσμια Ειρήνη !!!

Πέραν των δηλώσεων της όμως, η Ευρω σκεπτικίστρια και πολέμιος των μεταναστών γαλλίδα πολιτικός, υπήρξε και η μόνη που στήριξε τον Τράμπ και τις απόψεις του, κατά την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Επιπλέον μιλάει για μια παγκόσμια πλέον κίνηση που εναντιώνεται και απορρίπτει την παγκοσμιοποίηση, τον φιλελευθερισμό και την κατάργηση των κρατών και συνόρων.

Σημαντική επίσης είναι η άποψη της, ότι θα στήριζε τόσο τον Πούτιν και τις αντιλήψεις του για την Συρία, πάρα τα πυρά που έχει δεχθεί από την Δύση, για την στήριξη του στην κυβέρνηση Άσαντ, αλλά και την αντιπαλότητα του με τους δυτικόφιλους αντάρτες στο Χαλέπι, όσο και τον Τράμπ για την αντι μεταναστευτική του πολιτική. Εκτιμά δε ότι αυτή η τριπλή συμμαχία θα ήταν ευεργετική για την παγκόσμια ειρήνη.

Θεωρούμε ότι η συμμαχία μεταξύ Πούτιν, Τράμπ και Λε Πέν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και όσων έχουν τις ίδιες αντιλήψεις. Αυτό αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα, όπως και ότι είμαστε μπροστά σε μια νέα παγκόσμια κίνηση με τα δεδομένα που θέτει η κ. Λε Πέν και οι ομοϊδεάτες της. Ο κόσμος θα πρέπει από εδώ και πέρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποφασίσει σε τι κόσμο θέλει να ζήσει… τα χρόνια που έρχονται θα είναι ιστορικά …

Δειτε το βίντεο εδώ:http://www.reuters.com/article/us-france-election-le-pen-idUSKBN13B230?feedType=RSS&feedName=topNews&utm_source=twitter&utm_medium=Social

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)