Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ… ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΤΡΑΜΠ…

Posted on February 16, 2017, 3:56 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Πραγματικά θα πρέπει «να βγάλουμε το καπέλο» στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, για την μεγάλη του επιτυχία να στηρίξει και τελικά με τις μυστικές παρεμβάσεις του, να καταφέρει να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ και να εκλεγεί ως Πρόεδρος ένας άνθρωπος, που από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τα συμφέροντα της Αμερικής, αλλά και την ίδια την Αμερική.

Θα λέγαμε οι συνθήκες, ίσως μας πηγαίνουν στην εποχή Γκορμπατσώφ με αντίθετους όμως αυτή τη φορά πρωταγωνιστές. Πλέον είναι οι ΗΠΑ αυτές που απειλούνται, από έναν Πρόεδρο έξω από την παγκόσμια αμερικανική λογική, που το μόνο που θέλει να κάνει είναι επιχειρήσεις – Business. Το ήξερε φυσικά αυτό ο Πούτιν και προφανώς του δίνει αυτό που θέλει προκειμένου να φθείρει όσο μπορεί περισσότερο τις ΗΠΑ.

Βέβαια όπως αναφέρει και ο ειδικότερος στα θέματα αυτά αναλυτής κ. Δρούγος, το Αμερικανικό κράτος είναι τόσο ισχυρά δομημένο, που δεν θα επιτρέψει την φθορά της αμερικανικής αντίληψης και θα απορροφήσει – φθείρει, με όποιο τρόπο, τις ρωσόφιλες προσεγγίσεις του νέου Προέδρου του. Από φυσική φθορά μέχρι απομάκρυνση από τα καθήκοντα του θα μπορούσε να προκαλέσει εάν δεν συμμορφωθεί.

Έτσι, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να μην δώσουν κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, φοβούμενοι διαρροή ή αλλοίωση τους. Νυν και πρώην αξιωματούχοι  των μυστικών υπηρεσιών, που γνωρίζουν το θέμα, θεωρούν ότι, η απόφαση αυτή δείχνει την βαθύτατη έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και του αμερικανού προέδρου, λόγω των επαφών που είχαν στελέχη της ομάδας του Τραμπ με τη Ρωσική κυβέρνηση, αλλά και λόγω της εχθρότητας που έχει δείξει ο Τραμπ έναντι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ, με αναρτήσεις του στο Twitter, κατηγορεί τις υπηρεσίες ότι αφήνουν να διαρρεύσουν πληροφορίες για να τον υπονομεύσουν.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αποφασίστηκε να μην παρουσιαστούν στον Τραμπ οι πηγές και μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες για να συλλέξουν πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τα μέσα που χρησιμοποιούν για να κατασκοπεύσουν ξένες κυβερνήσεις.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι μυστικές υπηρεσίες δεν δίνουν πληροφορίες σε έναν αμερικανό πρόεδρο, έχοντας κρίνει πως η μυστικότητα είναι ζωτικής σημασίας για να προστατευθεί μια πηγή και πως ο πρόεδρος χρειάζεται να γνωρίζει μόνον τι έχει αποκαλύψει η πηγή, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται λόγω ανησυχιών για την αξιοπιστία ή τη διακριτικότητα ενός προέδρου !!!

Θεωρούμε ότι ο «Ρώσος» Αμερικανός Πρόεδρος Τράμπ, σύντομα θα αλλάξει πολιτική και θα εναρμονισθεί με τις κρατούσες αμερικανικές αντιλήψεις, είναι έξυπνος άνθρωπος και καταλαβαίνει τι τον περιμένει. Η παραίτηση Φλίν  έρχεται να επαληθεύσει αυτή την άποψη και να αποδείξει περίτρανα την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Πούτιν, αφού έχει κατορθώσει «ντυμένος Τράμπ» να μπει μέσα στον Λευκό Οίκο και να φέρει σε τόσο δυσχερή θέση την παγκόσμια υπερδύναμη. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί κανένα ενδεχόμενο …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)